Ensitreffit-Tiina ojentaa jatkuvasti miestään – katso lista huomauttelun aiheista

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa naimisiin mennyt Tiina on saanut huomiota osakseen tarkkojen sääntöjensä takia. Mistä kaikesta Tiina on huomautellut Samuelille?

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Tiina avioitui Samuelin kanssa. Nyt katsojat ovat saaneet seurata humoristisen parin elämää jo viiden jakson verran. Tiinan tarkka elämäntyyli ja säännöt ovat nousseet jatkuvasti esiin ja viimeisimmässä jaksossa pariskunnan kauppareissu sai jo varsinaisia farssin piirteitä. 

Mistä kaikesta Tiina on oikeastaan huomautellut?

Ei kiitos märille vihanneksille

Tiina ei peittele omia hyväksi havaitsemiaan toimintatapoja. Aviomies Samuel saa huomata tämän jo ennen kuin hän edes tapaa vaimoaan.

Tiinan ennen vihkimistä Samuelille toimittamassa kirjeessä on kuva tomaatista. Kuva ei ymmärrettävistä syistä avaudu Samuelille, mutta jo häissä Tiina avaa kuvan merkitystä.

– Siinä oli kuiva, tuore tomaatti. Ei sellainen vetinen, vaan tomaatti joka on kuivattu, nauravainen morsian kertoo.

Tiinan ykkösinhokki vaikuttaakin olevan märät vihannekset.

Tiina myöntää MTV.fille saavansa turvallisuuden tunnetta rutiineistaan mutta toisaalta hänen rutiininsa ovat vain äärimmilleen rationaalisia arjen pikku tekoja.

Häämatkalle lähdettäessä Tiinan huomio kiinnittyy Samuelin matkavalmisteluihin.

– Viikkaat hyvin, mutta katso miten sä pakkaat, tuore vaimo ripittää.


Seuraava vilahdus naisen ajattelutavasta välähtää häämatkalla. Tiina ripittää Samuelia siitä, että tämä on nostamassa matkalaukkuaan päiväpeitteellä pedatun sängyn päälle.

– Eniten häämatkalla yllättivät omat pinttyneet tavat, Tiina myöhemmin MTV.fi:lle myöntääkin.

1. Ei märille vihanneksille

2. Pakkaa oikein

3. Tiskiharjan laatu

4. Roskien lajittelu

5. Remontti täynnä sääntöjä

"Liian harva tiskiharja"

Häämatkan jälkeen alkaa arki ja Tiina on käymässä Samuelin luona miehen asunnolla Helsingin keskustassa. Keittiössä huseeratessaan nainen havaitsee selvän epäkohdan.

– Tämä tiskiharja on aivan harva, Tiina tilittää.

Samuel kertoo harjan olevan verrattain uusi, mutta ilmeisesti ei tarpeeksi tiheä Tiinan kriteereillä mitattuna.

Tiina haluaa optimoida jopa roskakorin sisällön, tai ainakin tavan, jolla roskat pussiin laitetaan. Nainen tonki kodin roskista ja löysi sieltä oitis parannettavaa.

– Laitatko aina tyhjiä pahvirasioita kansineen roskikseen, Tiina ihmettelee, toivoen sekä kierrätystä, että tehokkaampaa tapaa pakata roskat pussiin.

Pitkään yksin asunut nainen on luonut omat tapansa toimia ja avioliitto saa hänet pohtimaan syitä välillä jopa neuroottisille tavoilleen.

– Se on täysin tyypillistä minua, että kuvittelen tietäväni kaiken paremmin kuin muut. Mutta onneksi voin myöntää, että teen aamusta iltaan virheitä ja muut korjaavat jälkiäni perässäni, Tiina nauraa MTV.fille.

Vesivahinkopelkoa ja ikuisuuskysymys eteisessä olevista kengistä

Pariskunnan palattua häämatkalta alkoi Tiinan kodissa pintaremontti. Samuelin kanssa he päättivät, että yhdeltä seinältä vaihdetaan tapetti. Tämäkään operaatio ei sujunut ilman Tiinan yksityiskohtaisia visioita optimaalisista toimintatavoista.

– Olisiko mahdollista irrottaa tapettia ilman, että vettä menee seinän ja listan väliin, nainen huolestuneena kyseli mieheltään.

Huumorintajuinen ja pitkäpinnainen Samuel teki parhaansa, ettei Tiinan tarvitsisi huolehtia asuntonsa vaurioitumisesta. Mies huomauttikin asiallisesti, että mitään suurta vaaraa lattian tärveltymiselle ei ole.

– Lattioita myös pestään vedellä, Samuel sanoi rauhallisesti.

Samassa jaksossa Tiina huomauttaa Samuelille tämän tavasta jättää kengät keskelle lattiaa eteisessä.

– Tänään viimeksi taas huomautin Samuelille eteisen kengistä, Tiina kertoo MTV.fi:lle pariskunnan arjesta.

Arjen tilanteista huolimatta pari pelaa yhteen ja kuittaa tilanteet usein huumorilla.

Fetakriisi kauppareissulla


Aivan oma lukunsa on Tiinan tapa ja tarkkuus asioida ruokakaupassa. Hän käy mieluiten vain kaupassa, jossa on tottunut käymään, eikä todellakaan osta mitä tahansa.

– Niissä pussisalaateissa on märkiä vihanneksia, enkä pidä märistä vihanneksista, Tiina perustelee.

Myös juustohyllyn kohdalla nainen on äärimmäisen tiedostava kuluttaja. Ero kreikkalaistyyppisen juuston sekä aidon fetan välillä on kristallinkirkas Tiinalle.

– Tykkään fetajuustosta, joka on fetaa, eikä tuollaisia kumipaloja, Tiina tarkentaa.

Tiina suhtautuu huumorilla omiin tapoihinsa, eikä pelkää nauraa itselleen. Hän myös kiittelee miestään ymmärtämisestä.

– Olenhan minä tuolla ensimmäisellä kauppakerralla aikamoinen kauppanatsi, rempseä nainen nauraa MTV.fi:lle.

– Kyllähän Samuel kovasti yrittää. Paljon pelastaa toki myös se, että ymmärrän miten naurettavia nämä asiat (toimintatapani) ovat. Jos olisin näissä tosissani ja vakavissani, niin tässä olisi paljon isompia ja vakavampia ongelmia. 

Ensitreffit alttarilla AVA:lla tiistaisin klo 21.00.

Lue myös:

    Uusimmat