Ensitreffit-pari Tiina ja Samuel Svahnström aloittivat yhteisen kuntokuurin: "Se on satsaus meidän yhteiseen tulevaisuuteemme"

7:30
Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel vierailivat vuonna 2019 Huomenta Suomessa kertomassa avioliittostaan.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman 3. tuotantokaudella vuonna 2016 avioituneet Tiina Svahnström ja Samuel Svahnström viettävät pian viisivuotishääpäiväänsä. 

Onnellisesti avioliitossa elävät Ensitreffit-pari Tiina Svahnström ja Samuel Svahnström juhlistavat toukokuussa tärkeää hääpäivää. Viisi suotta sitten pari sanoi toisilleen tahdon tv-kameroiden edessä. 

Pari ei ole vielä tehnyt suunnitelmia tulevan merkkipäivän suhteen.  

– Me ei olla puhuttu vielä koko asiasta. Voihan se olla, että Samuel on suunnittelut jotain. Meillä on haaveissa, että päästään matkustamaan jossain kohtaan. Ehkä mennään vaan samppanjan kanssa piknikille, Tiina kertoo. 

Svahnströmin pariskunta aloitti vuosi sitten yhdessä elämäntapamuutoksen valmentajan avustuksella. Uusi entistä terveellisempi elämä on tuonut muutoksia parisuhteeseen. 

– Monenlaisia muutoksia. Ehkä enemmän ajattelussa, minkälaiseksi itsensä mieltää. Ja onhan se kivempi laittaa pienemmät housut jalkaan. Ne ulkoiset muutokset eivät ole loppupeleissä olleet niin merkitykselliset. Tässä on ollut kyse jostain muusta. 

Yhteinen projekti on myös satsaus parisuhteen hyvinvointiin. 

– Ajattelen, että se on satsaus meidän yhteiseen tulevaisuuteemme. Mitä paremmin voidaan myös fyysisesti sitä kivempaa on olla kimpassa.

Nämä asiat pitävät parisuhteen koossa

Ja kivaahan heillä onkin yhdessä. Tiina kertoo parisuhteen parhaimmaksi puoleksi huumorin lisäksi olevan keskustelutaidon. 

– Meidän parisuhteessamme huumorin lisäksi parasta on se, että me todella keskustelemme asioista ja ei suinkaan olla samaa mieltä kaikista asioista. Kun pääsee sen ohi, että kuka on oikeassa ja kuka on väärässä, niin voidaan keskustella siitä, miten saadaan tämä toimimaan.

Tiina on ammatiltaan NLP-kouluttaja eli vuorovaikutuskouluttaja. Hän toimii myös parisuhdekouluttajana sekä muutosvalmentajana. Vallitseva koronatilanne on työllistänyt Tiinan täysin. Pandemia haastaa parisuhteita monella tapaa. 

Tiina kokee ammatistaan olleen suurta apua myös oman suhteensa toimivuuteen. 

– Väitän, että sillä, miksi olen edelleen naimisissa, on tekemistä tämän minun ammattini kanssa. Koen, että minulla on tämän ammatin kautta sellaisia välineitä vuorovaikutukseen, josta on ollut ihan valtavasti hyötyä.

Kouluttaja kehottaakin parisuhteessa olevia henkilöitä sanottamaan omia ajatuksiaan selkeämmin puolisolle. 

– Kannattaa ymmärtää se, että kukaan muu ei lue sinun ajatuksiasi. Omat ajatukset pitää sanoa ääneen. Ei toinen voi ymmärtää katseesta. Asioista pitää sanoa itse ja niistä pitää sanoa asioiden oikeilla nimillä. 

– En myöskään pidä itseäni mitenkään optimaalisena puolisona. Enkä odota toiselta sitä. On hyvä katsoa peiliin, että mitä itse tarjoan. Vastuu on minulla. En voi syyttää pelkästään toista. 

Eivät haaveile perheenlisäyksestä

Aviopari on tiennyt jo suhteen alusta alkaen, että eivät aio hankkia perheenlisäystä. Pariskunnan elämä on silti täyttynyt pienten jalkojen vilskeestä. 

– Perhesuunnitelmia ei ole koskaan ollut eikä ole tulossakaan. On ihan alusta asti mietitty, että ollaan kahdestaan ja näin on oikein hyvä. Kummilapsia ja naapurin lapsia pyörii ovista ja ikkunoista. Paljon pientä väkeä on ympärillä. 

Ihmisten keskinäinen vuorovaikutus kiinnostaa Tiinaa. Hän kertoo yhä katsovansa Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa. Sarjasta nähdään jälleen syksyllä uusi kausi.

– Kyllä täytyy sanoa, että ihmisten keskinäinen vuorovaikutus kiinnostaa ihan valtavasti. Katson sitä ohjelmaa ammatin näkökulmasta.

Aihe on niin kiinnostava, että häneltä tulee myös käännöskirja samasta teemasta. 

– Minulta on tulossa kirja tällä viikolla kollegan kanssa. Se liittyy vahvasti minun työhöni. Mielleavaruuspsykologiaa. Se kuvaa paljon, miten ihmiset rakentavat mielessään kokemuksensa ja sen perusteella käyttäytyvät.

Ensitreffit alttarilla uusi kausi MTV3-kanavalla jälleen syksyllä! Voit katsoa vanhoja kausia mtv-palvelusta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja