Ensimmäiset maistiaiset Karpo-elokuvasta julki – professori kiteyttää legendaarisen toimittajan merkityksen kansalle: "Pitivät tärkeämpänä kuin eduskunnan oikeusasiamiestä"

Toimittaja Hannu Karposta kertova dokumenttielokuva Karpo ilmestyy 25. syyskuuta.

Syyskuussa elokuvateattereihin ilmestyvän toimittaja Hannu Karposta kertovan Karpo-dokumenttielokuvan traileri on julkaistu.

Elokuva kuvaa Karpon vuosikymmeniä kestänyttä uraa toimittajana sekä käänteitä, jotka tekivät Karposta ilmiön ja koko kansan tunteman tv-kasvon. Karpo on tallentunut kansakunnan muistiin oman tiensä kulkijana, joka raportoi väsymättä ja kuvia kumartamatta tavallisten suomalaisten ihmisten kohtaamista vääryyksistä. 

Karpolla on asiaa -ohjelmaa yli kahden vuosikymmenen ajan luotsannut mies sai elämäntyön Kultaisen Venlan vuonna 2015.

Traileri paljastaa, että elokuvassa Karpon pitkää uraa ja sen aikana tapahtuneita muutoksia suomalaisen median kentällä kommentoivat monet alan vaikuttajat ja Karpon kollegat. Trailerissa heistä kuullaan toimittaja Mirja Pyykköä.

Kansan silmissä Karposta kasvoi oikeuslaitostakin suurempi instituutio. 

– Kansalaiset pitivät häntä tärkeämpänä kuin eduskunnan oikeusasiamiestä tai oikeuskansleria. Viimeinen oljenkorsi oli Hannu Karpo, siviilioikeuden emeritusprofessori Urpo Kangas kiteyttää trailerissa.

25. syyskuuta ensi-iltansa saavan elokuvan on ohjannut Jussi-palkittu Ari Matikainen ja sen tuottaa napafilms. Tuottajana toimii Liisa Karpo. Elokuvan levittää elokuvateattereissa Finnkinon elokuvalevitys ja sen oikeudet omistaa Scanbox Entertainment.

Lue myös:

    Uusimmat