Ensimmäinen julkistus Genevestä – tässä on Vuoden Auto 2016

Automediat vertailevat ja arvioivat uusia autoja jatkuvasti. Kerran vuodessa kuitenkin palkitaan parhaat suoritukset. Palkintoja jaetaan kansallisten tahojen lisäksi laajemmissa piireissä ja Genevessä julkaistiin juuri 53. kerran jaettavan Car of the Year 2016 -palkinnon voittaja.

Kilpailun finaalissa palkinnosta olivat kamppailemassa paljon tunnustusta saaneet automallit. Mukana olivat Audi A4, BMW 7-sarja, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Skoda Superb ja Volvo XC90.

Yhteensä 58 eri puolilta Eurooppaa tulevasta autotoimittajasta koostuva raati pääsi tutustumaan finalistien eri malleihin laajasti. Arvosteluperusteet ovat laajat, ja niiden joukossa ovat muun muassa vastine rahalle, tekniset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, taloudellisuus ja suorituskyky. Jokaisella tuomarilla on käytettävissään 25 pistettä, jotka pitää jakaa vähintään viidelle autolle, joista yhdelle voi antaa enimmillään 10 pistettä.

Vuoden Auto 2016 -palkinnon voitti Opel Astra. Merkittävästi uudistunut Astra tarjoaa hintaluokassaan hyvän varustelun ja sitä kautta paljon vastinetta rahalle, joka on tärkein yksittäinen arvostelun osa-alue. Kärkikaksikko erottui selvästi muista ja toiseksi sijoittui Volvo XC90. Myös suomalaisten automedioiden jakama Vuoden Auto Suomessa 2016 myönnettiin joulukuussa Opel Astrassa.

Kuva: Mikko Autio
Video: Jussi Ojala

Lue myös:

    Uusimmat