Ensimmäinen Jarkko Sipilä -palkinto vuoden parhaasta rikosjutusta on jaettu

Oikeustoimittajat ry on myöntänyt vuoden 2023 Jarkko Sipilä -palkinnon Tuomas Rimpiläiselle, Jesse Mäntysalolle ja Mari Jäntille äärioikeistolaista terrorismia koskevasta juttusarjasta.

Äärioikeistolaista terrorismia koskeva juttusarja julkaistiin Ylen verkkosivuilla kesällä ja syksyllä 2023. 

Oikeustoimittajien mukaan voittoisa neljän jutun sarja sisälsi luovaa, vaativaa ja pitkäjänteistä tiedonhankintaa, jonka avulla yleisölle on pyritty muodostamaan kokonaiskuva äärioikeistolaisesta liikehdinnästä Suomessa.

Tiedonhankinnassa on käytetty ansiokkaasti hyväksi niin asiakirja- kuin henkilölähteitäkin, ja toimittajat ovat myös jalkautuneet tutkimaan maastoa. 

– Laadukkaalla tiedonhankinnalla Rimpiläinen kaivoi ensin yksin ja sittemmin yhdessä työryhmän kanssa täysin uutta tietoa aihepiiristä. Hätkähdyttäviä tietoja käsiteltiin kiihkottomasti ja ymmärrettävästi. Juttusarja edustaa vakuuttavaa journalismia poikkeuksellisen vaativasta aiheesta, Oikeustoimittajat perustelee päätöstään. 

Jarkko Sipilä -palkinnolla kunnioitetaan Oikeustoimittajat ry:n pitkäaikaisen puheenjohtajan, MTV:n rikostoimittajan ja kirjailijan Jarkko Sipilän muistoa. Sipilä menehtyi maaliskuussa 2022. 

Palkinto jaetaan vuoden parhaasta rikos- ja oikeusaiheisesta jutusta tai juttukokonaisuudesta. Palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran, ja sen arvo on 1 000 euroa. 

Palkinnon saajasta päätti Oikeustoimittajat ry:n hallitus.

Lue myös:

    Uusimmat