Mainos

Ennätyslukuja autojen romutuksessa

Romutuspalkkio sai ihmiset liikkeelle ja elokuussa romutettiin enemmän autoja kuin koskaan ennen.

Elokuussa kirjoitettiin yhteensä 8 223 romutustodistusta. Viime vuoteen verrattuna kasvu on huima, sillä vuosi sitten samassa kuussa romutustodistuksia kirjoitettiin 4 823 kappaletta.

- Tämä on kaikkien aikojen ennätys! Reilun kymmenen vuoden tilastointiajanjaksolla ei aiemmin ole päästy edes yli 7 000 kierrätettyyn autoon kuin kolmena yksittäisenä kuukautena, Suomen Autokierrätyksen toimitusjohtaja Arto Silvennoinen iloitsee.

Romutuspalkkiokokeilussa vähintään 10-vuotiaan auton kierrättämisestä saa valtion ja autoalan yhdessä rahoittaman 1 500 euron alennuksen vähäpäästöisen uuden auton hankinnasta. Kokeilu ylitti roimasti arvioiden suosion ja valtion sille varaama kolmen miljoonan euron määräraha kului loppuun kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Nyt valtionvarainministeriö on esittänyt kokeilulle viiden miljoonan euron lisämäärärahaa. Kokonaistaloudellisesti kokeilu on valtiollekin kannattava, sillä hankkeeseen sijoitetut rahat tulee moninkertaisesti takaisin auto- ja arvonlisäverotuottoina.

- Arvioimme ennen romutuspalkkiokokeilun alkua, että se voisi poikia 3 000-5 000 sellaista uuden auton kauppaa, jotka ilman romutuspalkkiota jäisivät toteutumatta. Samalla se houkuttelisi kierrätykseen noin 6 000-10 000 autoa normaalia enemmän, sanoo Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio. Hänen mukaansa molemmat ennusteet ovat nyt ylittymässä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.