Ennätys rikki! Kesän lämpöennätys uusiksi Porvoon Emäsalossa – lukema voi rikkoutua vielä tänään uudelleen

12:23

Kuluvan kesän lämpöennätys on rikkoutunut Porvoon Emäsalossa, kertoo Ilmatieteen laitos. Uusi kesän ennätys on 33,6 astetta. Aiempi lämpöennätys oli viime perjantailta. Tuolloin Ylitornion Meltosjärvellä mitattiin 33,3 astetta.

Myös Suomen vanhin sääasema Helsingin Kaisaniemessä on mitannut tänään alustavien havaintojen mukaan historiansa ylimmän lämpötilan 33,2 astetta. On mahdollista, että ennätys voi vielä rikkoutua päivän aikana uudelleen.

Sääasema on ollut toiminnassa 175 vuotta. Edellinen ennätys oli 31,6 astetta vuodelta 1945. Myös Malmin lentokentällä rikkoutui ennätys, kun asemalla mitattiin 32,1 astetta lämpöä. 82 vuotta toiminnassa olleen aseman entinen ennätys oli 31,5 astetta vuodelta 1972.

Myös lauantaina elohopea kipusi laajalti yli 30 asteeseen. Forecan mukaan lauantain korkein lämpötila 33 astetta mitattiin Kouvolan Utissa.

Suomen kaikkien aikojen lämpöennätys on 37,2 astetta. Se mitattiin Liperissä 29. heinäkuuta 2010.

Alkuviikolla viilenee

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan maanantaina sää jo viilenee, kun koillisesta virtaa kylmää ilmaa. Maanantaina helleraja 25 astetta saattaa mennä vielä rikki Varsinais-Suomessa. Suomen itäosissa ylin päivälämpötila on maanantaina vain 8–13 astetta.

Tiistaihin mennessä sää alkaa muistuttaa heinäkuun alussa vietettyjä viileitä viikkoja.

Tänne päästyään kylmä koillinen ilmamassa näyttäisi jäävän viipymään. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan alkava viikko näyttää varsin kolealta aina loppuviikkoon asti. 

Juttuun päivitetty lämpötiloja klo. 15:38.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja