Englanti poisti koronarajoitukset, tartunnat lähes puolittuneet kahdessa viikossa

3:17
Englanti luopui koronarajoituksista – näin ihmiset ryntäsivät bilettämään keskiyöllä: "Tästä elämässä on kyse"

Uusien koronatartuntojen määrä Englannissa on lähes puolittunut kahdessa viikossa.

Iso-Britanniaan kuuluvassa Englannissa raportoitiin torstaina 27 524  koronatartuntaa, mikä on hieman yli puolet kahden viikon takaisista päivittäisistä tartuntamäärästä.

Englannissa koko pandemia-ajan toiseksi korkein päivittäinen tartuntalukema, 50 955 uutta tartuntaa raportoitiin heinäkuun 17. päivä. Sen jälkeen tartunnat ovat laskeneet lukuun ottamatta viime päivien hienoista nousua.

Korkeimmillaan päivittäiset tartuntaluvut ovat pandemian aikana olleet kuluvan vuoden tammikuussa, jolloin Englannissa todettiin yli 60 tuhatta tartuntaa ja koko Iso-Britanniassa yli 68 tuhatta tartuntaa.

Alimmillaan tartunnat ovat tänä vuonna olleet huhti-toukokuun vaihteessa, jolloin Iso-Britanniassa tartuntoja todettiin noin 1600 päivässä ja Englannissa noin 1400 päivässä.

Englannissa koronarajoitukset poistettiin heinäkuun 19. päivä korkeista tartuntaluvuista huolimatta, koska maan rokotuskattavuus oli pääministeri Boris Johnsonin mukaan vähentänyt vakavan taudin riskiä.

Skotlannissa ja Walesissa on yhä voimassa koronarajoituksia, kuten yökerhojen aukiolorajoitus. 

Iso-Britanniassa 88 prosenttia aikuisväestöstä on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 71 prosenttia kaksi annosta.

Sairaalapotilaiden määrä kasvanut parissa viikossa

Sairaalahoidossa olevien määrä Iso-Britanniassa on noussut kahden viikon takaisesta. Heinäkuun puolivälissä sairaalahoidossa oli noin 4000 potilasta, viime päivinä sairaalassa on ollut noin 6000 potilasta.

Reutersin mukaan pääministeri Boris Johnson varoitteli tiistaina kansalaisia liiallisesta optimistista tartuntamäärien suhteen.

– On hyvin, hyvin tärkeää, ettemme tee ennenaikaisia päätelmiä matalista tartuntaluvuista. Ihmisten tulee pysytellä edelleen hyvin varovaisina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja