Mainos

Enemmistö suomalaisista ei halua jutella lomalla toisille suomalaisille

Suomalaisista puolet juttelee lomakohteessa mielellään paikallisille ihmisille. Sen sijaan kanssakäyminen toisten suomalaisten kanssa kiinnostaa vain noin kolmannesta. Tiedot käyvät ilmi lento- ja hotellihakukone Momondon teettämästä kyselystä.

Momondon kyselyssä kartoitettiin eri kansallisuuksien mielipiteitä ja kokemuksia ihmissuhteista ja sosiaalisuudesta lomalla.

Vastauksista selvisi, että suomalaiset ovat lomamatkoillaan hieman tutkimuksen keskiarvoa vähemmän sosiaalisia. Puolet (51 prosenttia) pitää paikallisille juttelusta ja 38 prosenttia muista maista kotoisin oleviin turisteihin tutustumisesta. Muille lomalla oleville suomalaisille juttelusta pitää vain joka kolmas, 33 prosenttia. 14 prosenttia suomalaisvastaajista taas ilmoitti, ettei mielellään puhu lomalla ollenkaan uusille ihmisille.

Suomalaiset aloittavat keskustelun toisten suomalaisten kanssa todennäköisimmin vain toisen aloitteesta (36 prosenttia). Kahdeksan prosenttia suomalaisista kertoi myös madaltavansa ääntä kuullessaan jonkun muun puhuvan omaa äidinkieltään. Samoissa lukemissa olivat italialaiset ja kanadalaiset.

Eniten paikallisille juttelusta pitävät brasilialaiset (71 prosenttia), portugalilaiset (64 prosenttia) ja italialaiset (63 prosenttia) matkaajat. Kanadalaiset, belgialaiset ja hollantilaiset taas pitävät paikallisille juttelusta vielä suomalaisiakin vähemmän.

Maanmiestensä kanssa juttelevat mieluiten romanialaiset (51 prosenttia), venäläiset (48 prosenttia) ja norjalaiset (48 prosenttia).

Momondon kysely toteutettiin tammikuussa 2017, ja siihen osallistui yli tuhat 18–65-vuotiasta suomalaista. Mukana oli Suomen lisäksi 22 muuta maata.

Lähde: Momondo

Lähtisitkö luksustelttailemaan Lappiin?

Matkailijoita houkutellaan Lappiin uudenlaisilla majoituksilla. Katso, miltä näyttää glamping eli glamour camping!

1:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.