"Enemmän tarttumapintaa kuin Lionel Messissä" – yli kymmenen vuotta La Ligaa tulkinnut Tuomas Virkkunen nimeää kaksi vaikutuksen tehnyttä pelaajalegendaa

Perjantaina alkava La Liga saa tähtineen ja suurseuroineen voimansa sarjan historiasta. Espanjan pääsarjan nurmikentillä on nähty aikojen saatossa persoonia ja tarinoita, jotka ovat tehneet lähtemättömän jäljen myös yli kymmenen vuotta sarjaa selostaneeseen Tuomas Virkkuseen.

MAINOS

Athletic Bilbao - Barcelona perjantaina C More Maxilla ja suoratoistopalvelussa kello 21.55

La Ligan kaikki ottelut suorana lähetyksenä C Morella ja suoratoistopalvelussa.

C Moren sivulle pääset tästä

Virkkunen aloitti La Ligan selostamisen vuonna 2005. Sarjaa oli juuri alkanut hallita oman aikansa ylivoimaisin jalkapalloilija, kaksi vuotta aiemmin PSG:stä Barcelonaan siirtynyt, valloittavalla hymyllä vastustajia harhautellut Ronaldinho.

– Hän on ollut oman La Ligan selostusaikakauteni suurin pelaaja, sillä kun aloitin selostamisen, hän oli hiljattain tullut sarjaan. Siinä äijässä on edelleen vain jotain sellaista karismaa, jota harvassa ihmisessä on koskaan ollut, Virkkunen sanoo MTV Urheilulle. 

– Siinä hymyssä, taituruudessa ja yleisessä habituksessa oli enemmän tarttumapintaa kuin esimerkiksi Lionel Messissä, vaikka Messi on tietenkin kokonaisvaltaisesti huikeampi pelaaja.

Ronaldinho muistetaan vastaavan mittaluokan dominoinnista kuin Messi ja Cristiano Ronaldo koko 2010-luvulla. Brasilialaisen valtakausi kesti kuitenkin vain muutaman vuoden ennen siirtoa AC Milaniin ja uran kääntymistä laskuun. 

– Ronaldinhossa oli jotain mikä sai väreilemään ja kihelmöimään. Luonnonlapset ovat aina olleet tuollaisia. He ovat sellaisia kuin ovat välittämättä mistään.

Ronaldinhon ohella Virkkunen nimeää selostajalle ikonisten La Liga -pelaajien joukkoon Real Madridin oman kasvatin GutinJuttu jatkuu kuvan alla.

Espanjalainen keskikenttäpelaaja nousi seuran junioreista edustusjoukkueeseen kesällä 1996. Reilua vuotta turkkilaisessa Besiktasissa kaudella 2010-2011 lukuun ottamatta, Guti edusti urallaan vain Real Madridia.

– Hän oli myös taiteilijapersoona. Gutille vi**uiltiin halventavilla huudoilla jokaisella stadionilla, jossa hän kävi pelaamassa. Oli ajanjaksoja, kun se ei osannut tehdä yhtään mitään - ja oli ajanjaksoja kun hän oli aivan maaginen. Ei voinut koskaan tietää, mitä häneltä odottaa, Virkkunen muistelee.

Virkkusen rakkaimpiin La Liga -muistoihin lukeutuukin Gutin hyytävä kantapääsyöttö Deportivoa vastaan vieraskentällä Riazorilla tammikuussa 2010.

– En edes muista, kuka sen maalin löi tyhjiin, mutta sillä ei itse asiassa ole mitään merkitystä, Virkkunen muistelee.

La Liga -kausi 2019-2020 käynnistyy perjantai-iltana kello 21.55 Athletic Bilbaon ja Barcelonan välisellä kohtaamisella.

Lue myös:

    Uusimmat