Seuraava suomalainen menestysluotsi kypsyy Valkeakoskella, aseina Huuhkajien vahvuudet – "Minua varoiteltiin, että tämä on 24/7-hommaa"

Teemu Tainio onnistunut loistavasti Hakan peräsimessä:"Minua varoiteltiin, että tämä on 24/7-hommaa" 2:02
Teemu Tainio onnistunut loistavasti Hakan peräsimessä: "Minua varoiteltiin, että tämä on 24/7-hommaa".

Entinen huippupelaaja Teemu Tainio toimii vasta ensimmäistä kauttaan päävalmentajana, mutta tulokset ovat loistavia. Hän on johdattanut FC Hakan sarjanousun kynnykselle jalkapallon Ykkösessä.

Pelaajauransa huippuhetket Tottenhamissa viettänyt Tainio, 39, valmentaa Hakassa nyt neljättä vuottaan. Tämä kausi on kuitenkin ensimmäinen vastuuroolissa.

FC Haka johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla, kun kautta on jäljellä yhdeksän kierrosta. Tavoitteeksi asetettu sarjanousu on siis lähellä.

– Haka kuuluu ehdottomasti Veikkausliigaan. Halusin tulla omalla panoksellani auttamaan siinä. Aikoinaan pudotin joukkueen pelaajana divariin, mutta myös nostin takaisin. Toivottavasti nyt toteutuu vain se jälkimmäinen versio, Tainio naureskelee MTV Urheilun haastattelussa.

Valkeakoskelaisjoukkueen runko on pysynyt pitkään kasassa, minkä lisäksi pelaajien pysyminen terveenä on ollut avainasemassa menestyksessä. Tainio on jatkanut penkin takana kentältä tutulla peräänantamattomalla tyylillään.

– Kyllä minua oikein varoiteltiin, että tämä on 24/7-hommaa. Työ on vienyt mukanaan.

– Kiire ei ole mihinkään, mutta kilpailuhenkisyys on ollut minulle aina se juttu. Valmennushommassa siis mennään niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Ulkomaan kentät tulevat totta kai jossain vaiheessa kuvioihin.

Myös Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen nostaa esiin joukkueen pitkään kasassa olleen rungon, onnistuneita syyshankintoja unohtamatta. Kehuja saa myös "erinomaisesti onnistunut valmennus".

– Voisi sanoa, että vähän sama asia kuin maajoukkueessa. Kaksi asiaa on kunnossa: erinomainen joukkuehenki, minkä aistii koko ajan joukkueesta, ja selkeä pelitapa. Nämä ovat ne vahvuudet, Huttunen toteaa.

Päätös Tainion palkkaamisesta ykkösvalmentajaksi oli Huttusen kommenttien perusteella melko helppo.

– Ne pelit, jotka hän veti viime kaudella, me emme juurikaan hävinneet niissä. Peli oli aktiivista ja todella määrätietoista.

– "Teme" on vastannut oman valmennusryhmänsä kanssa seurajohdon huutoon.

Huttusen mielestä Tainiolla on tulevaisuus ulkomaan kentillä.

– Ensinnäkin hänen pelaajataustansa antaa siihen pohjaa, nimi herättää mielenkiintoa ulkomailla. Hänen valmennustaitonsa ovat jo nyt hyvällä tasolla, ja hän kehittyy entisestään. Hän tulee valmentamaan ehdottomasti ulkomailla, Huttunen päättää. 

Lisää Tainion ja Huttusen ajatuksia pääkuvan Tulosruutu-insertissä.  

Lue myös:

    Uusimmat