"En tavoitellut tällaista huomiota" – suomalaisesta sarjakuvasta huikea someilmiö kahdessa päivässä

Finnish Nightmares nauraa niille noloille hetkille, jotka moni meistä suomalaisista taatusti tunnistaa, mutta joista vain harva puhuu: Ahdistaako sinuakin, jos joku aloittaa keskustelun bussissa? 

Miksi tuo ihminen katsoo minua silmiin, ja vielä hymyilee? Tunnemmeko jostain? Jos tällaiset ajatukset tuntemattoman kanssa ovat sinulle tuttuja, olet taatusti Karoliina Korhosen uuden Finnish Nightmares -sarjakuvan kohderyhmää. 

Finnish Nightmares -sarjakuva on noussut someilmiöksi, yksistään Facebookissa sillä on jo noin 60 000 seuraajaa, vaikka ensimmäiset piirrokset julkaistiin vasta kaksi päivää sitten.

–  Idea sarjakuvaan lähti viime maanantaina, ihan täysin ohimennen. Ajattelin, että olisi hauska tehdä kuvasarja suomalaisille kiusallisista tilanteista. Hetken mielijohteesta tein stripit ja niille sivun ajatuksella, että jos parille kaverille näyttäisin niitä, Korhonen kertoo.

Nopeasti tullut suosio aiheutti tekijässään ensin iloa ja innostusta, mutta nyt jo suomalaiseen tapaan hieman nolottaa. 

– En tavoitellut tällaista huomiota, eikä tullut mieleenikään, että tästä tulisi mikään viraali-ilmiö. Ilmeisesti joku laittoi kuvat Redditiin, mistä tuli paljonkin liikennettä. Päivät menevät siinä, että ensin hypin innosta ja sitten tulee halu mennä peiton (tai pöydän) alle maailmaa pakoon, Korhonen sanoo. 

Yhteydenottoja sarjakuvan tiimoilta on tullut Korhosen mukaan jo paljon, mutta sen tulevaisuudesta hän ei osaa vielä sanoa sen enempää.

– Sen voin ainakin luvata, että strippejä tulee – muodossa jos toisessa. Niin paljon minulle on lähetetty herkullisia ja värisyttävän kiusallisia tilannekuvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat