"En ole uskaltanut katsoa" – Esapekka Lappi ei voinut kuin nauraa itselleen, tallipäällikkö antoi synninpäästön

3:44
Kartturi Janne Fermiltä hieno ele tuskastuneelle Esapekka Lapille

Esapekka Lapin uran kuudes Monte Carlo -ralli on ollut sanalla sanoen vaikea. Kahden välivuoden jälkeen Etelä-Ranskan vuoristoteille palannut suomalainen ei ole löytänyt täyttä luottoa ajamiseensa, ja ero kärkeen on kasvanut lauantaihin lähdettäessä jo kahteen minuuttiin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– En ole katsonut koko tilannetta, en ole uskaltanut. Aika pahalle kuulostaa. Ja ajamalla viimeinen kuitenkin, jos ei (Jourdan) Serderidistä lasketa, Lappi naureskeli perjantai-illan huoltoon tullessaan mutta vakavoitui sitten.

– Eihän se mieltä ylentävää ole, mutta ei auta kuin nieleskellä.

Lappi ei ole tehnyt suurempia virheitä, mutta hän on harmitellut aina torstai-illasta lähtien sitä, miten hän ottaa jatkuvasti mutkissa liikaa vauhtia pois.

Perjantain edetessä Lappi muutti autoaan jäykemmäksi, mikä tuntuikin oikealta ratkaisulta, mutta autoon tehdyt parannukset eivät näkyneet kellossa.

– On ollut todella vaativaa yrittää selvittää, mitä minun pitäisi tehdä eri tavalla saadakseni parempia aikoja. Pitää miettiä lisää. Lauantai on uusi päivä, Lappi sanoi perjantain viimeisen ek:n maalissa.

Hyundain tallipäällikkönä vastikään aloittanut Cyril Abiteboul lupaa, että Lappi saa tiimiltä kaiken tarvitsemansa tuen.

– Haluaisimme, että Esapekka pärjäisi paremmin. Tiesimme, ettei hän ole täällä ensimmäisessä kilpailussaan taistelemassa palkintosijasta. Hänen pitää vielä kerätä lisää luottoa.

– Nyt meidän pitää ymmärtää, kuinka voimme auttaa häntä ja parantaa auton säätöjä. Olen varma, että hän voi mennä kovempaa. Näimme viidennellä ja kahdeksannella erikoiskokeella, että häneltä löytyy kilpailukykyä. Jos auto sopii hänelle paremmin, hän pystyy parempaan. Meidän pitää vain tukea häntä.

Lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta, ja Lappi starttaa päivään sijalta kahdeksan.

Esapekka Lappi sai kuulla tilanteensa huoltoparkissa: "En ole uskaltanut katsoa – aika pahalta kuulostaa"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja