”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa” – Miro Heiskanen kerää hurjia ylistyssanoja, jotka aiheuttavat tyypillisen reaktion

8:48
Videolla juttua Dallas Starsista ja Miro Heiskasesta.

Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen on ollut valtavien kehujen kohteena jo hänen NHL-uransa alkuhetkillä. Huikeiden otteiden keskellä unohtuu helposti yksi fakta. Heiskanen on vasta hyvin nuori pelaaja.

Stars poimi Heiskasen itselleen kesän 2017 NHL-varaustilaisuuden kolmannella vuorolla. Tämän jälkeen hän jäi vielä vuodeksi Helsingin IFK:hon.

Viime syksynä Heiskanen oli kuin kokenut ammattilainen NHL:ssä. Tulokaspelaaja, joka ei näyttänyt tulokaspelaajalta.

– Alussa yllätti, että miten hyvin sitä pääsikään peleihin mukaan, Heiskanen myöntää MTV Urheilun haastattelussa.

– Sen jälkeen tajusin, että pystyn pelaamaan tosi hyvällä tasolla täällä.

Heiskanen teki vakuuttavan sisääntulon Starsin kokoonpanoon. Hänen asemansa oli lukittu – passitus AHL:ään ei ole ollut edes vaihtoehto.

Heiskanen nakutti tulokaskaudellaan varsin mukavat tehot. 82 ottelussa niitä kertyi 33 (12+21).

Tällä kaudella Heiskanen on ollut vieläkin paremmassa vauhdissa. 57 ottelun jälkeen tehot ovat 7+22=29.

– Nyt tiesin jo entuudestaan, että millaista jääkiekkoelämä on tällä puolen maapalloa. Koko kauden ajan on tuntunut hyvältä, Heiskanen sanoo menneestä syksystä ja talvesta.

Kehujen tulva

Tulokaskaudellaan Heiskanen pääsi yllättämään monet. Nuori suomalaispuolustaja vakuutti kylmäpäisyydellään ja rohkeudellaan. Hän ei tyytynyt perusratkaisuihin, vaan hän uskalsi nostaa jalalla kiekkoa ylös kovan paineen alla.

Tämä on näkynyt kehuissa.

– Olen valmentanut tässä liigassa yli 35 vuotta. Hän on paras nuori puolustaja, tuon ikäisenä, mitä minulla on ollut. Hän tulee voittamaan Norris Trophyn (NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan palkinnon), Starsin nykyinen päävalmentaja Rick Bownesstotesi Heiskasesta Ruotsin Viasatille.

– Se, mitä näimme viime vuonna, hän on vain jatkanut siitä. Hän on vienyt pelinsä aivan uudelle tasolle, Starsin tähtihyökkääjä Jamie Bennhehkutti.

– En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa. Hän pelaa kuin Nicklas Lidström, mutta luistelee kuin Connor McDavid, ex-NHL-puolustaja Ben Lovejoyylisti Heiskasta NHL Networkilla.

Heiskanen itse suhtautuu kehuihin hyvin suomalaisella tavalla. Kohteliaasti hymyillen, ja hyvin nöyrästi.

– Totta kai se tuntuu hyvältä, kun pelikaverit tykkäävät ja valmennus tykkää siitä, miten pelaan. Mutta ei noita kannata liikaa miettiä. Yritän keskittyä vain siihen omaan juttuun, Heiskanen toteaa.

Vielä parempaan päin

Heiskanen on yhä todella nuori puolustaja. Ikää hänellä on vain 20 vuotta.

On suorastaan pelottavaa, miten hyvä pelaaja hänestä tuleekaan vuosien saatossa.

Tämä rakennustyö on hyvässä vauhdissa.

– Olen kehittynyt pelaajana, monella eri osa-alueella. Voima on ollut isoin juttu, mitä on viety eteenpäin. Sitä kautta puolustaminen on helpottunut, Heiskanen kuvailee.

Stars on palvellut taitavan suomalaispuolustajan kehitystä. Heiskasta ei ole sidottu liian tiukkojen raamien alle.

– Aina kun on sauma, niin saan lähteä tukemaan hyökkäyksiä ja auttamaan sitä kautta hyökkäyspeliä. Kyllä tässä on ihan suhteellisen vapaat kädet, Heiskanen vakuuttelee, jatkaen:

– Olen saanut pelata omaa peliä. Omalla tyylillä. Ei ole tarvinnut muuttaa mitään, nuori suomalaispuolustaja hymyilee. 

Heiskasen haastattelu näkyy videona alta:

5:13

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.