Emmi Peltonen MM-edustajaksi – korvaa kilpailut väliin jättävän Viveca Lindforsin

Viveca Lindforsin vetäydyttyä taitoluistelun MM-kilpailusta, tilalle valittiin Suomen edustajaksi Emmi PeltonenLindfors, joka voitti tammikuussa EM-pronssia, ilmoitti maanantaiaamuna jättävänsä MM-kilpailun väliin terveydellisistä syistä.

Peltonen on edustanut Suomea MM-tasolla edellisen kerran Helsingissä vuonna 2017 sekä Pyeongchangin talviolympialaisissa 2018.

–  Etenimme käsikirjoituksen mukaan. Emmi oli ensimmäisellä varasijalla, ja kartoitimme hänen tilanteensa. Annoimme hänen miettiä tiiminsä kanssa, että on valmis matkaan, Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen kertoi STT:lle puhelimitse.

Lindfors oli alun perin nimetty Suomen MM-edustajaksi ja Peltonen sekä Jenni Saarinen varaluistelijoiksi. Peltonen sijoittui tammikuussa EM-kilpailuissa kahdeksanneksi, ja Saarinen voitti helmikuussa PM-kultaa.

–  Urheilijat asettavat omat tavoitteensa, mutta varmasti ensimmäinen tavoite kaikilla on päästä finaaliin eli vapaaohjelmaan. Voisi odottaa, ettei siellä (finaalissa) ihan viimeisiä sijoja koputeltaisi. Toivoisin, että ainakin naisten kisassa ja jäätanssissa myös finaalissa napsittaisiin päänahkoja, Niittynen sanoi.

Lindfors ilmoitti tiistaina Instagram-tilillään, ettei kilpaile enää tällä kaudella.

–  Varmasti pettymys on urheilijalle itselleen kaikkein isoin. EM-kisat antoivat odottaa huimaa parannusta myös MM-sijoituksiin. Vivecalla on vielä ura edessään, eikä sitä voi riskeerata. Ymmärrän ja kunnioitan täysin päätöstä. Myös Emmi on hyvä luistelija, ja ilolla otamme hänet joukkueeseen mukaan, Niittynen sanoi

Taitoluistelun MM-kilpailut luistellaan Japanin Saitamassa 18.-24.3.2019.

Suomen joukkueen muut luistelijat ovat miehissä Valtter Virtanen ja jäätanssissa Juulia Turkkila-Matthias Versluis.

Juttua päivitetty 18.34: Lisätty Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittysen kommentit.