Mainos

Emilian suunnitelma: Pietarinkatu

Ensivaikutelma tästä kohteesta oli upea: Komea jugend-talo hienolla alueella ja porttikongin jälkeen eteemme avautui ihana puutarhamainen pikkupiha. Asunto vastasi päällisin puolin odotuksia, huoneet olivat korkeat ja valoisat ja etenkin olohuone oli todella tilava. Erkkeri tarjosi kiinnostavia näkymiä kadun suuntaisesti. Asunnon kunto sen sijaan ei ollut kaksinen. Keittiön kaapit olivat elinkaarensa lopussa (tai paremminkin jo ohittaneet sen), altaan puhkiruostunut nurkka oli kuin piste i:n päälle. Kylpyhuone sai kuitenkin keittiönkin tuntumaan siedettävältä. Tämä kohde kaipasi selvästi enemmän kuin vain pientä pintaremonttia.

Annettu budjetti (7000 euroa) ei riittänyt kaikkeen, mikä asunnossa kaipasi kunnostusta. Remontin osalta päätin keskittyä maalattaviin pintoihin ja keittiöön. Säilytystilat olivat määrällisesti riittämättömät, pyrin parantamaan niitä budjetin puitteissa edes hieman. Kaikki seinät käsiteltiin (tapettien poisto, tasoitus, hionta, pohjamaalaus ja maalaus). Pääväriksi seiniin valitsin valoisan valkoisen (Remontti Ässä, F503 ja ovisyvennyksissä Luja-maali, sama sävy). Eteisessä ja keittiössä maalattiin kylpyhuoneen vastainen seinä vihertävänharmaaksi sävytetyllä Kevyt-Rae -koristepinnoitteella, jolla saatiin aikaan epätasainen, elävä pinta. Lisäksi halusin korostaa takkaa maalaamalla sen taustan harmaaksi (Remontti-Ässä, L497). Kaikki maalit olivat Tikkurilan valikoimasta.

Keittiö piti uusia kokonaan. Valitsin pieneen tilaan valkoista ja lasia. Keittiö on Aka-kalusteen, alakaapeissa on kiiltävä vaikoinen Iiris-ovi, yläkaappeihin tuli vitriiniovet. Keittiökalusteet sekä allas ja hana ja kalustevälin halogeenivalaisimet tilattiin PDS-suunnittelusta, samoin kuin makuuhuoneen vaatekaappi, joka on myös Aka:n valmistama. Kalusteväli on valkoista lakopel-lasia (lasin tausta maalattu valkoiseksi), Kirkkonummen Lasi. Taso on Ikean Numerär-taso alumiinikuviolla. Liesitaso, uuni ja liesituuletin ovat kaikki Gramin, jääkaappia ei uusittu.

Keittiön ja olohuoneen välinen aukko oli melko kapea, koska myöhemmin rakennettu kylpyhuone vei puolet alkuperäisestä oviaukosta. Kylpyhuoneen aukkoon muodostamaan syvennykseen sijoitettu kirjahylly sai aukon tuntumaan entistäkin ahtaammalta. Poistatin kirjahyllyn ja aukkoa avattiin korkeammaksi yllä oleeseen tyhjään tilaan. Kirjahyllyn paikalle rakennettiin 90 cm korkuinen taso. Näin aukko jää avarammaksi ja syvennys muodostaa kauniin paikan kasville tai vaikkapa veistokselle.

Remontin alettua asunnon omistaja päätti tehdä samantien kaikki kaivatut kunnostustyöt asunnossa, eli uusia myös lattiat ja kunnostaa kylpyhuoneen. Autoin materiaalivalinnoissa. Eteisen ja keittiön sekä välikön lattia laatoitettiin uuden tyyppisellä Faenza Clip Tile -laatalla, joka asennetaan ilman kiinnitys- ja saumalaastia. Värinä on kaunis ruskeanharmaa. Olo- ja makuuhuoneeseen laitettiin Par-ky jalopuulattia, harmaatammi. Molempia lattiamateriaaleja tuo maahan Orient Occident.

Sisustuksessa halusin käyttää laadukkaita ja tyylikkäitä kalusteita, valaisimia ja tekstiilejä ja luoda niillä lämpimän ja kodikkaan kokonaisuuden. Värimaailma on seinien ja kalusteiden osalta melko hillitty, tekstiileiksi valitsin olohuoneeseen myös hieman värikkäämpiä: vihreää ja turkoosia sekä näiden vastapainoksi hieman oranssia. Upeat raidalliset verhot tuovat tilaan ripauksen ylellisyyttä. Makuuhuone on väritykseltään maanläheisempi, väreinä luonnonvalkoista, sammalenvihreää ja harmaan eri sävyjä sekä ripaus kultaa sängyn päällä.

Koska asunnon omistajat muuttivat tavaroineen uuteen asuntoon jo ennen remontin alkua, lainattiin kaikki kalusteet ja tekstiilit. Olohuoneen verhot, iso matto ja tyynyt sekä verhovaijeri ovat Sisustusnallesta, samoin makuuhuoneen verhot, verhotanko ja tyynyt. Ruokapöytä, kirjahylly ja jakkarat, olohuoneen pöytävalaisin sekä eteisen naulakko ovat kaikki Artekista, loput kalusteet Sisustusnallesta tai omia. Myös Woodnotesin paperinarusta neulottu Sky-peite on Artekista. Pehmeästi valaisevat valaisimet luovat kodikasta tunnelmaa. Olohuoneen katossa on Pikku-hiippa ja jalkalamppuna Helmat, makuuhuoneessa katossa Vuolle ja lukuvalona saman tyylinen pöytävalaisin. Nämä ovat kaikki Doctor Designin. Takan vieressä katseenvangitsijana toimiva taulu on Mirja Backmanssonin maalaama.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.