Mainos

Emilian suunnitelma: Kuusitie

Tämä pieni kaksio sijaitsi 1930-luvulla rakennetussa kerrostalossa rauhallisella alueella Meilahdessa, hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Neliöt oli käytetty tehokkaasti. Niihin oli saatu mahtumaan toimiva kylpyhuone, pieni avokeittiö ja 2 huonetta. Säilytystilaa oli asunnon kokoon nähden jopa runsaasti. Asunnon pintojen kunto kaipasi kuitenkin kiireesti kohennusta.

Remonttisuunnitelma:

Kaikista tärkeintä on katon halkeilleen maalauksen paikkaus ja maalaus sekä ikkunasmyygien kunnostus. Myös ikkunalaudat kunnostetaan ja tummanharmaat laminaattilevyt lähtevät pois. Lattian muovilaattojen palojäljille on myös tehtävä jotain. Vaikka ne voisi poistaa vaihtamalla kyseiset laatat, päädyin uusimaan lattiat. Pähkinäviilupintainen laminaatti on muovia edustavampi vaihtoehto.

3000 euron budjetti ei aivan riitä kaikkiin toimenpiteisiin, joten seinien maalaaminen jää helpoimpana asunnon omistajan tehtäväksi. Lasikuitutapetit olivat niin hyvin seinissä kiinni, että totesin olevan helpointa maalata niiden päälle. Halusin kuitenkin peittää niiden ikävän pintastruktuurin. Tähän tarkoitukseen valitsin savesta, hiekasta ja tärkkelyksestä koostuvan Tierrafino T-paint -tekstuurimaalin. Päävärinä käytetyn valkoisen lisäksi valitsin lämpimän okran sävyn. Maaliin voidaan myös lisätä olkea ja helmiäistä, ja päätinkin tehdä näin värillisten seinien kohdalla.

Vanhojen keittiökalusteiden ja komeroiden muuten siistiä ulkoasua kohennetaan uusilla vetimillä ja synkät laminaattitasot vaihdetaan massiivipuisiksi. Myös kalustevälin sama tummanharmaa laminaatti poistetaan ja korvataan lasilla.

Asunnon selkein toiminnallinen ongelma oli keittiössä: komea liesituuletin oli asennettu kovin matalle ja se hankaloitti lieden käyttöä. Myöskään keittiösaarekkeen mitoitus ei ollut osunut aivan kohdalleen, kulku sen ohi oli hieman ahdas. Tässä päädyin kahteen eri vaihtoehtoon, sen mukaan kuinka paljon asunnon omistaja itse ehtisi ja jaksaisi remonttiin panostaa:

Vaihtoehto 1:

Totesin, että hyvä vaihtoehto olisi keittiösaarekkeen purkaminen ja keittiön kalusteiden ja koneiden uudelleen järjestely niin, että sen yhteyteen mahtuisi pieni ruokapöytä. Myös olohuoneen komerot siirretään eteisen liukuovikaapin jatkoksi. Näin tilan eri toiminnot ryhmittyvät selkeämmin: eteinen sekä säilytys, keittiö ja ruokailu sekä oleskelu. Makuuhuoneessa on vielä tilaa työpöydälle ja kirjahyllylle.

Vaihtoehto 2:

Toinen, pienempitöinen vaihtoehto on se, että saareke säilyy, mutta yksi laatikosto poistetaan ja liesituuletinta nostetaan ylemmäs, toinen hylly jää pois ja jäljelle jäävään valitaan sama materiaali kuin uusiin kettiötasoihin. Saarekkeen tausta ja pääty levytetään. Ruokapöytä sijoitetaan heti eteisestä tultaessa oikealle. Komerot pysyvät paikoillaan ja oleskelulle jää hieman vähemmän tilaa. Työpöytä ja televisio ovat makuuhuoneessa.

Kalustus on molemmissa vaihtoehdoissa mitoitukseltaan siroa ja yksinkertaista. Väreinä valkoista ja savensävyä sekä lämpimän keltaista ja punaoranssia. Musta tuo ryhtiä kokonaisuuteen.

(Pientä pintaremonttia 19.12.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.