EM-jalkapallo keskiviikkona: Huuhkajat voi päästä jatkoon – mutta näin hullua iltaa se vaatii

3:00
Tiistain Tulosruutu välitti Huuhkajien tunnelmia lohkopäätöksen jälkeen.

Jalkapallon EM-kisojen lohkovaihe päättyy tänään keskiviikkona. Suomen haaveet pudotuspelipaikasta ovat lähinnä teoreettiset, mutta tässä käydään läpi, millaisilla tuloksilla tältä illalta Huuhkajat pääsisi jatkoon lohkokolmosten vertailun kautta.

Tänään tahkotaan E-lohkossa ottelut Ruotsi–Puola ja Slovakia–Espanja sekä F-lohkossa pelit Portugali–Ranska ja Saksa–Unkari. Jokainen ottelu on Huuhkajien ohuiksi murentuneiden jatkomahdollisuuksien kannalta oleellinen.

EM-kisojen kuudesta lohkokolmosesta neljä parasta pääsee pudotuspeleihin 16 parhaan joukkoon. Suomi etenisi jatkoon, jos sekä E- että F-lohkon kolmoset jäisivät sen taakse.

E-lohkon kolmonen jäisi Suomen taakse seuraavalla tavalla: Puola ei voita Ruotsia, minkä lisäksi Slovakia voittaa Espanjan millä tuloksella tahansa tai Espanja vaihtoehtoisesti päihittää Slovakian vähintään kolmella maalilla.

F-lohkossa kolmonen voi jäädä Huuhkajien taakse, tosin hyvin epätodennäköisellä tavalla. Näin kävisi, jos Ranska kukistaisi Portugalin vähintään neljän maalin erolla, minkä lisäksi Saksa–Unkari-ottelun olisi päätyttävä Saksan voittoon, tasapeliin tai Unkarin voittoon vähintään neljän maalin erolla.

Jos Unkari voittaa Saksan vähintään tuolla neljän maalin erolla, Suomelle riittää se, että Ranska kukistaa Portugalin millä tahansa tuloksella.

Jalkapallon EM-kisat keskiviikkona 23.6.:

Klo 19.00 Ruotsi–Puola
Klo 19.00 Slovakia–Espanja
Klo 22.00 Portugali–Ranska
Klo 22.00 Saksa–Unkari

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja