Elon Muskin vastasyntyneen kummallinen koodinimi aiheutti somemyrskyn – näin keksijä itse lausuu poikavauvansa hämmentävän nimen

Elon Musk riehaantui keikuttamaan lantiota lavalla Shanghaissa 0:57
Elon Musk riehaantui keikuttamaan lantiota lavalla Shanghaissa

Elon Muskin ja Grimesin esikoispojan nimi on aiheuttanut runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. 

Keksijä-sijoittaja Elon Musk ja muusikko Grimes, oikealta nimeltään Claire Elise Boucher saivat esikoispoikansa toukokuun alussa. Musk ilmoitti asiasta tuolloin Twitter-tilillään. Poikavauva on pariskunnan esikoinen, mutta Muskin seitsemäs lapsi.

Samana päivänä Musk paljasti seuraajilleen asian, jota useat tiedustelivat kiivaasti: mikä on pojan nimi?

Mies hämmensi vastauksellaan monia, sillä hänen mukaansa vastasyntynyt on nimeltään X Æ A-12 Musk

Musk vieraili torstaina 7. toukokuuta koomikko-näyttelijä Joe Roganin podcastin vieraana. Lähetyksessä Rogan tiedusteli Muskilta, kuinka hän oikein lausuu poikansa nimen. Musk kertoi lähetyksessä nimen olleen pitkälti Grimesin käsialaa.

– Joo, hän on mahtava nimien kanssa, Musk totesi puolisostaan. 

LUE MYÖS: Elon Musk ja elektromuusikko Grimes saivat esikoisensa – keksijältä hämmentävä vastaus kysymykseen poikavauvan nimestä

Muskin oma panos nimeen oli hänen mukaansa nimenomaan "A-12", joka on viittaus Muskin ihailemaan tiedustelulentokonemalliin. 

Grimes kuitenkin on ilmeisesti eri mieltä siitä, kuinka parin vauvan nimi lausutaan. Roganin haastattelussa Musk kertoo, että symboli "Æ" lausutaan "ash". Grimesin Twitter-päivityksen mukaan sen sijaan symboli viittaa tekoälyyn (eng. artificial intelligence), ja lausutaan tätä mukaillen, kumpikin kirjain, eli a ja i erikseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pariskunnan vauvan nimi on herättänyt runsaasti kohinaa sosiaalisessa mediassa sekä synnyttänyt jo liudan erilaisia meemejä. Mitä nimi ikinä kokonaisuudessaan tarkoittaakaan, se tuskin päätyy kuitenkaan tällaisessa muodossa lapsen syntymätodistukseen.

Kalifornialaisen asianajajan mukaan nimi ei sinällään ole laiton, mutta Kalifornian osavaltion lain mukaan syntymätodistuksessa ei voi olla symboleja. Tässä tapauksessa Muskin pojan syntymätodistus saattaisi mennä uusiksi nimen "Æ" symbolin takia, mikäli vanhemmat yrittäisivät ylipäätään saada nimen läpi virallisesti sellaisenaan. 

Alla olevan videon alusta näet, kuinka Musk selittää poikansa nimen lausumistavan.

Lähteet: CNN, CNET

Lue myös:

    Uusimmat