Finnkino ja poliisi erimielisiä: Elokuvateatterin mielestä sisällä ei ammuttu

Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria 1:29
Video: Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria.

Helsingin keskustassa ammuttiin eilen illalla laukaus, joka pysähtyi luotiliiveihin. Ensitietojen mukaan 16-vuotias olisi ampunut laukauksen kohti 19-vuotiasta.

Poliisin alkutietojen mukaan ampumatapaus olisi tapahtunut Tennispalatsissa Finnkino-elokuvateatterissa sisällä. Tennispalatsin henkilökunnan käsitys on Finnkinon mukaan kuitenkin se, että laukausta ei ammuttu teatterin sisällä.

– On ollut tilanne, jonka henkilökunta on kokenut uhkaavaksi ja ovat olleet poliisiin yhteydessä, kertoo kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila MTV Uutisille.

Wolf-Mannila kertoo haastatelleensa asiasta työntekijöitä asiasta ja hänen tietonsa perustuvat työntekijöiden kertomiin havaintoihin. Arki-iltoina ei kello yhdeksän aikoihin elokuvateatterissa ole enää paljon ihmisiä.

Poliisi: Tiedot tarkentuvat tutkinnassa

Rikosylikomisario Ritva Elomaa kertoo MTV Uutisille, että poliisin tiedot tapahtumista perustuvat alkutietoihin. Varmaa on, että on ammuttu yksi laukaus, joka on pysähtyi uhrin kantamiin luotiliiveihin. Tapahtumien yksityiskohtia selvitetään, ja esimerkiksi valvontakameratallenteista odotetaan paljastuvan, mitä missäkin on tapahtunut.

– Kuulustelut varmasti kertovat täsmällisemmin eri puolista, hän ennakoi.

– Ei voida mennä asioiden edelle.

Jos laukaus tosiaan on ammuttu muualla kuin sisällä elokuvateatterissa, olisi se Elomaan mukaan hyvä asia, koska silloin todennäköisesti harvempi ihminen oli vaarassa.

Tässä vaiheessa ei ole tiedossa mitään viitteitä siihen, että ampumisella olisi kytköksiä katujengeihin. Jos tällaista paljastuisi, olisi se Elomaan mukaan yllätys.

Murharyhmä tiukentaisi ampuma-aserikosten rangaistuksia 9:00
Murharyhmä tiukentaisi ampuma-aserikosten rangaistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat