Elokuva- ja tv-alan tuotantokannustimelle sittenkin rahoitus valtion budjettiin

Kannustimen puuttuminen budjettiesityksestä herätti ansaittua huolta, kommentoi elinkeinoministeri Rydman.

Elokuva- ja televisioalan tuotantokannustimelle on sittenkin tulossa rahoitus valtion ensi vuoden budjettiin.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) kertoo, että se on varmistanut audiovisuaalisten tuotantojen kannustinrahoituksen ensi vuoden talousarvioesitykseen.

Rahoitus on enintään kymmenen miljoonaa euroa. Summa irrotetaan Business Finlandin rahoista.

Kannustimen avulla houkutellaan ulkomaisia tuotantoyhtiöitä kuvaamaan elokuvia ja sarjoja Suomessa sekä edistetään kotimaisten elokuvien kansainvälistä rahoitusta ja jakelua.

Audiovisuaalinen ala koki viikko sitten takaiskun, kun hallituksen budjettiesitykseen ei sisältynyt määrärahaa av-tuotantokannustimelle. TEM oli alun perin esittänyt kannustimelle 20 miljoonaa euroa valtion ensi vuoden budjettiin.

Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) on tyytyväinen siihen, että av-kannustimen rahoitukselle löytyi sittenkin ratkaisu.

– Kannustimen puuttuminen budjettiesityksestä herätti ansaittua huolta, Rydman sanoo tiedotteessa.

Myös lisäpotti valmisteilla

Rydman myös kertoo, että valtion ensi vuoden budjettiin valmistellaan täydentävää esitystä, johon sisältyisi toinen kymmenen miljoonan euron varaus av-kannustinta varten.

– Sen toteutuessa tuen kokonaismäärä nousisi TEMin alun perin esittämään 20 miljoonaan euroon.

TEM kertoo, että erityisesti kotimainen draamatuotanto on kasvanut kannustimen myötä. Kannustin edellyttää ulkomaista rahoitusta, jolloin myös kansainvälinen jakelu varmistuu.

Ministeriön mukaan av-kannustimen tarve on kasvanut kahtena viime vuotena merkittävästi erityisesti ulkomaisten asiakkaiden löydettyä Suomen.

– On äärimmäisen tärkeää, että hyvälle kehitykselle varmistetaan nyt myös jatko, Rydman sanoo tiedotteen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat