Poliisi otti kiinni 65 Elokapinan mielenosoittajaa – mielenosoitus jatkuu tänään

Tältä se näytti: Elokapina katkaisi liikenteen keskellä Helsinkiä – poliisi kantoi mielenosoittajat pois 2:16
Tältä se näytti: Elokapina katkaisi liikenteen keskellä Helsinkiä – poliisi kantoi mielenosoittajat pois

Helsingin poliisi keskeytti illalla Elokapinan mielenosoituksen Mannerheimintiellä. Mielenosoitus keskeytti auto- ja raitiovaunuliikenteen.

Helsingin poliisi otti kymmeniä Elokapinan mielenosoitukseen osallistuneita kiinni ja kuljetti heidät Pasilan poliisivankilaan. Helsingin poliisista kerrrotaan, että kiinniotettuja on 65.

Poliisi aloitti kiinniotot Helsingissä sen jälkeen kun Elokapinan mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä.

Kiinniotetut päästetään vapaaksi pian

Poliisin mukaan kiinniotetuista 17 oli alaikäisiä, ja heidät päästetään vapaaksi, kun heidät on kuulusteltu. Kaikki kiinniotetut pyritään vapauttamaan mahdollisimman pian.

Poliisi antoi luvan Mannerheimintien liikenteen avaamiselle etelän suuntaan hieman ennen puolta kahdeksaa. Samalla avautui myös raitiovaunuliikenne. Mannerheimintien pohjoisen suuntaiset autokaistat avattiin noin kello 21.00.

Poliisi arvioi Twitterissä mielenosoitukseen osallistuneita olleen 100–200 puoli kuuden jälkeen alkuillasta. Elokapinan oman tiedotteen mukaan mielenosoituksessa on yli 450 ihmistä. 


Mielenosoituksen ilmoitettiin jatkuvan huomenna

Elokapina ilmoitti ennen tämänpäivästä mielenosoitusta olevansa Mannerheimintiellä iltayhdeksään asti. Mielenosoitus alkoi neljän maissa iltapäivällä.

Mielenosoitus katkaisi Mannerheimintien liikenteen Helsingin keskustassa perjantaina iltapäivästä alkaen.

Helsingin poliisi kertoi aiemmin illalla neuvottelevansa mielenosoituksen järjestäjien kanssa mielenosoittajien siirtymisestä Narinkkatorille. Mielenosoitus keskittyi Lasipalatsin edustalle Mannerheimintiellä. Autot ja raitiovaunut eivät päässeet etenemään Mannerheimintietä kumpaakaan suuntaan.

Elokapinan tiedotteessa illalla kerrottiin, että mielenosoitus siirtyy Mannerheimintieltä Kolmen sepän patsaalle. Paikan vaihtamisen syyksi liike kertoi sen, että poliisi aloitti mielenosoittajien kiinniottamiset.

Elokapinan edustajat ilmoittivat jatkavansa Ylikulutuskapinaksi kutsumaansa mielenosoitusta lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat