Mainos

Elli Aaltosta esitetään Kelan uudeksi pääjohtajaksi – valittiin arvalla

Kelan valtuutetut esittävät Kelan uudeksi pääjohtajaksi Elli Aaltosta. Aaltonen on Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja.

Kelan valtuutetut eivät päässeet ehdokkaasta yksimielisyyteen. Äänestyksessä äänet menivät tasan 6-6 Aaltosen ja sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajan Outi Antilan välillä. Arpa ratkaisi Aaltosen valinnan.

– Tämä on normaali menettely silloin, kun äänet menevät tasan henkilövaalissa. Jos äänestetään jostakin asiasta, puheenjohtajan ääni ratkaisee tasatilanteessa, taustoittaa Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Sari Sarkomaa.

Tasavallan presidentti tekee asiassa lopullisen ratkaisun.

– En tiedä, laajentaako tämä presidentin harkitsemisvaltaa, kun äänestystulos oli näin täpärä. Se on sitten täysin hänen käsissään, Sarkomaa sanoo.

Kelan pääjohtajan pestiä haki 20 henkilöä, joista haastateltiin kuusi. Aaltosen ja Antilan lisäksi haastatteluun pääsivät lääketieteen lisensiaatti, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen, Kuntaliiton entinen toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma ja valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen.

Uusi pääjohtaja aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa, kun Liisa Hyssälä (kesk.) siirtyy eläkkeelle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.