Mainos

Ellen paljastaa liikuttavan syyn päätöksensä taustalta: Tästä syystä en julkaissut yhtään kuvaa raskaudestani somessa

Kivikkoisen tien äidiksi kulkenut nainen paljastaa, miksi hän halusi salata oman raskautensa sosiaalisen median ystäviltään.

Toisin kuin lukuisat muut ilouutisen kuulleet pariskunnat, kirjailija Ellen Gustafson ei kertonut raskaudestaan sosiaalisessa mediassa. Hän ei myöskään jakanut ultraäänikuvia tai kuvia miehensä kämmenistä hänen kasvaneen vatsansa ympärillä. 

– En tehnyt mitään näistä, sillä ennen kuin lapsi oli synnytyksen jälkeen turvallisesti käsivarsillani, en tuudittautunut ajatukseen siitä, että hän varmasti saapuisi maailmaan, äiti paljastaa.

Raskauden ja synnytyksen aikana voi tapahtua lukuisia asioita, jotka voivat mennä pieleen. Äidin mukaan tilastot osoittavat, että jopa 20 prosenttia raskauksista päättyy keskenmenoon. Tämän lisäksi onnellisten raskauskuvien katseleminen voi tuntua pahalta niistä, jotka yrittävät epätoivoisesti päästä samaan lopputulokseen. Gustafsonilla itsellään on kokemusta näistä molemmista.

Sosiaalinen media ei kerro läheskään koko totuutta

Keskenmenoriskin ja muiden raskauteen liittyvien komplikaatioiden lisäksi jopa joka kahdeksas pariskunta kärsii hedelmättömyydestä. Gustafson ja hänen miehensä olivat yksi heistä. 

– Meidän raskautemme oli liian monimutkainen ilmoitettavaksi valokuvassa tai 140 merkkisessä tekstissä, hän toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka pariskunta ei halunnutkaan kertoa kaikista tekemistään negatiivisista raskaustesteistä, keskenmenoista tai sikiöitten terveysongelmista, se ei tarkoittanut sitä, etteivätkö ne olisivat olleet olemassa. Kahden ja puolen vuoden aikana he ovat käyneet läpi niin hedelmöityshoitoja kuin kohtukuolemankin ilman, että yksikään kuva päätyi heidän sometilinsä aikajanalle.

Viime vuoden syyskuussa Gustafson teki positiivisen raskaustestin ja tällä kertaa kaiken todettiin olevan kunnossa. Niin innoissaan kuin pariskunta tulevasta lapsesta olikin, he päättivät tälläkin kertaa olla kertomatta asiasta sosiaalisessa mediassa. Gustafson ja hänen miehensä julkaisivat uutisen ensimmäisen kerran vasta sen jälkeen, kun kauan toivottu lapsi makasi terveenä äitinsä käsivarsilla. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tiedän, että vauvailmoitukset voivat aiheuttaa kipua joillekin ihmisille, enkä pelkästään harmittele heidän suruaan. Ymmärrän sen, Gustafson toteaa.


Lähde: Cosmopolitan 

***

8:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.