Elisa toi myyntiin Pocophone F1:n – huippupuhelimen tekniikkaa alle 400 euron hintaan

Elisa ja DNA ovat on tuoneet myyntiin kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Xiaomin uuden sisarbrändin ensimmäisen älypuhelimen Pocophone F1:n.

Värivaihtoehtoja ovat Elisan myynnissä harmaa-musta Graphite Black sekä sininen Steel Blue. Tallennusmuistivaihtoehdoista suurempi 128 gigatavun malli on saatavilla vain Graphite Black -värillä.

DNA:lla saatavilla on ainakin toistaiseksi vain 64 gigatavun malli ja ainoastaan Graphite Blackina. Hinta on samat 389 euroa kuin Elisallakin ja toimitukset alkavat perjantaista alkaen.

Aiemmin Pocophone F1 on ollut saatavilla jo muun muassa Verkkokauppa.comista.

Pocophone F1:n hinnat tekevät siitä selvästi edullisimman Qualcommin tehokkaalla Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä varustetun älypuhelimen myös Suomen markkinoilla. Lisäksi suorituskyvyn lisäksi myös monet muut Pocophone F1:n tekniset ominaisuudet tarjoavat kovan haasteen huomattavasti kalliimmillekin älypuhelimille.


Edullisen hinnan vastapainoksi Pocophone F1:n rakenne on takaa muovipintainen. Lisäksi markkinointiviestin mukaan Pocophone F1:stä on karsittu turhuuksia ja keskitytty olennaiseen, eli suorituskykyyn, jonka alle lukeutuu tehokkaan järjestelmäpiirin ohella myös suurikapasiteettinen 4 000 milliampeeritunnin akku.

Pocophone F1:n perusversioiden rakenteessa käytetty muovi on kovapinnoitettua polykarbonaattia, jossa on seitsemänkerroksinen väritys. Värivaihtoehtoja ovat Elisan myynnissä harmaa-musta Graphite Black sekä sininen Steel Blue. Tallennusmuistivaihtoehdoista suurempi 128 gigatavun malli on saatavilla vain Graphite Black -värillä.

Snapdragon 845 -järjestelmäpiirin ja suuren akun ohella Pocophone F1:n ominaisuuksia ovat 6,18 tuuman IPS LCD -näyttö 18,7:9-kuvasuhteella, 2246×1080 pikselin tarkkuudella ja lovella näytön yläreunassa, 12 + 5 megapikselin kaksoistakakamera, 20 megapikselin etukamera, vähintään 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä muistikorttipaikka / toinen SIM-korttipaikka. Liitäntöinä ovat USB-C ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja yhteyksistä tuki löytyy yllätyksettömästi 4G LTE:lle, Bluetooth 5.0:lle ja Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac:lle.

Takaa löytyvän sormenjälkilukijan lisäksi Pocophone F1 on varustettu kasvojentunnistuksella, joka hyödyntää myös infrapunasensoria. Verrattuna etukameraan perustuvaan kasvojentunnistukseen infrapunasensorilla toteutettu kasvojentunnistus toimii myös täysin pimeässä.

Ominaisuuksissa yksi merkittävä puute Pocophone F1:ssä on NFC-lähiyhteys. Lähimaksaminen ei älypuhelimella siis onnistu.

Ohjelmistona Pocophone F1:ssä on Android 8.1 Oreo Xiaomin omalla MIUI-käyttöliittymällä, jota on muokattu jonkin verran Poco-puhelimeen suunnitellulla koti- ja sovellusnäkymällä eli Poco Launcherilla, suorituskykyparannuksilla sekä lupauksella nopeista päivityksistä. Android 9 Pie -päivitys puhelimelle on luvattu vielä loppuvuoden aikana ja tietoturvapäivityksiä vähintään kerran vuosineljänneksessä, joskin tavoitteena on tarjota niitä huomattavasti useammin.

Pocophone F1:n tekniset tiedot

 • Muovitakapintainen rakenne (Kevlar-pintainen Armoured edition -versiossa)
 • 6,18 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö 2246×1080 pikselillä ja 18,7:9-kuvasuhteella
 • Sormenjälkilukija takana, kasvojentunnistus infrapunasensorilla
 • Takana kaksoiskamera: 12 megapikselin pääkamera 1,4 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla (Sony IMX363 -kenno) ja 5 megapikselin apukamera, dual pixel PDAF -automaattitarkennus
 • Etukamera 20 megapikseliä f/2,0-aukolla
 • Kahdeksanytiminen Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (4x 2,8 GHz Kryo 385 + 4x 1,8 GHz Kryo 385, Adreno 630 -grafiikkasuoritin)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 64, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 2.1) ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 256 gigatavuun asti)
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa)
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 -yhteydet
 • USB-C- ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännät
 • 4 000 milliampeeritunnin akku Quick Charge 3.0 -pikalataustuella
 • Mitat 156 x 75,5 x 9 millimetriä
 • Paino 185 grammaa
 • Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä MIUI for Poco -käyttöliittymällä

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja