Elina Kiikko myöntää syömisongelman: Laihduttaminen meni överiksi

Painonsa kanssa kamppaileva Elina Kiikko on hakenut apua syömisongelmaansa personal trainerilta.

Ilkka Kanervan kihlattu Elina Kiikko laihdutti viisitoista kiloa muutama vuosi sitten. Tuolloin Elina jätti ruokavaliostaan turhat herkut ja vähensi hiilihydraattien syömistä. Jossain vaiheessa laihtuminen kuitenkin riistäytyi käsistä ja paino jatkoi putoamistaan.

Elina havahtui syömisongelmaansa alkukesästä, kun koiran lenkittäminen ei sujunut enää kuten ennen, eikä rappusiakaan meinannut jaksaa kiivetä. Aivan helppoa syömisongelman ja alipainoisuuden myöntäminen ei kuitenkaan ollut.

– Vasta nämä fyysiset oireet herättivät, ja lisäksi olin usein väsynyt ja ärtyisä. Aiemmin suljin asian pois ja puolustelin, että en ole liian laiha. Ajattelin, että valokuvissa näkyvät solisluuni johtuvat vain erikoisesta asennostani, Elina kertoo MTV3.fille.

Kiikko hakeutui lääkärin vastaanotolle epäiltyään, että jatkuva laihtuminen johtuu sairastumisesta. Tuolloin häntä kehotettiin pitämään ruokapäiväkirjaa kaikista syömisistään.

– Minulla ei ole anoreksiaa. Söin kyllä, mutta olen kasvissyöjä ja kaiken piti olla terveellistä. Ruokapäiväkirjasta huomasin, että kalorit saattoivat jäädä kuuteensataan per päivä.

– Syöminen väheni pikku hiljaa, ja laihduttamisen myötä vatsalaukku kutistui, enkä jaksanut enää syödä samoja annoksia kuin aiemmin. Saatoin syödä puolikkaan valmispinaattikeitosta ja säästää toisen puolikkaan seuraavalle päivälle. Laihdutustouhu riistäytyi käsistä ja meni ihan överiksi, alle 50 kiloa painava Kiikko muistelee.

"Ymmärsin hakea apua"

Raudanpuutosanemiasta kärsinyt nainen päätti hakea ammattiapua, ja palkkasi personal trainerin kuukausi sitten. Personal trainer laati Elinalle 2000 kilokaloria sisältävän ruokavalion, jossa on otettu huomioon kasvisruokavalion haasteet.

– Syön monipuolisesti, mutta en joka päivä samoja ruokia. Vielä en jaksa syödä täyttä määrää, mutta syön kuitenkin paljon enemmän kuin ennen. Koska en syö lihaa, personal trainer ehdotti, että enkö voisi syödä verilettuja. Sanoin, että en voi, se tuntui hirveälle ajatukselle! Olemme nauraneet tälle myöhemmin, Elina kertoo nauraen.

Parantuneen ruokavalion myötä Elina innostui kuntosalilla treenaamisesta. Hän on tyytyväinen, että ymmärsi tilanteensa ja haki apua.

– Ensimmäinen kerta kuntosalilla oli haastava, mutta seuraavalla kerralla jo huomasin jaksavani enemmän. Ymmärsin hakea apua ongelmaani, ja tämä oli hyvä valinta minulle. Olen saanut paljon, ja huomaan olevani energisempi ja pirteämpi. Voin nyt paremmin kuin ennen, mutta prosessi on vasta aluillaan, hyväntuulinen nainen kertoo.

Elina Kiikon syömisongelmasta kertoi ensimmäisenä Me Naiset.

(MTV3 - SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja