Elämänsä vedon rykäissyt suomalaishiihtäjä Lauri Vuorinen kertoi keväällä tehdystä merkittävästä operaatiosta – muutti etenkin vapaan hiihtämistä: "Siitä on ollut pieni apu"

Lauri Vuorisen tunnelmat hypähtivät perjantaina hotellihuoneen lattianrajasta taivaisiin Norjan Lillehammerissa. Uni keskeytyi aamuviideltä päänsärkyyn ja niskajumiin. Iltapäivällä hän hiihti uransa parhaan sijoituksen maastohiihdon maailmancupissa.

Vuorinen selviytyi ensi kertaa urallaan cupin sprintissä finaaliin ja sijoittui viidenneksi. Tähän saakka hän on menestynyt parhaiten perinteisellä, nyt hän onnistui vapaalla hiihtotavalla.

–  Sääriä korjattiin leikkauksella viime keväänä. Siitä on ollut pieni apu ja se on antanut myös henkisen lisäbuustin vapaan harjoitteluun, Vuorinen kertoi STT:lle.

–  Vielä viime vuonna en ollut vapaalla valmis etenemään erävaiheessa ensimmäistä kierrosta pidemmälle, mutta nyt olen saanut hiihtoon varmuutta. Katse on heti erävaiheessa. En ole päässyt vapaalla aiemmin edes välieriin, joten tasonnosto on nyt tapahtunut.

Finaali oli keltaisen arvoinen

Vielä Rukan talvikisoissa viime viikolla Vuorinen jäi perinteisen sprintissä 16:nneksi.

–  Ruka on ollut minulle vaikeahko. Tämä oli luonteeltaan erityyppinen kisa, ja Rukan kilpailu vei kuntoa eteenpäin. Peruskunto on ollut koko ajan hyvä, ja sain sen nyt tulokseksi, Vuorinen selvitti rytminmuutostaan.

Vuorinen hiihti aika-ajossa säästellen 17:nneksi. Pudotushiihdot hän aloitti erävoitolla ja varmisti finaalipaikan välierän kakkossijalla. Sen hän otti hyvällä taktiikalla ja aggressiivisella hiihdolla, josta hän sai taakakseen keltaisen varoituskortin.

Kortti tuli tilanteesta, jossa Vuorinen ajoi Venäjän Aleksandr Bolshunovin eteen.

–  Näin, että rako oli aika pieni. Ajattelin, että siihen on silti mahduttava, jos aion finaaliin, Vuorinen selitti ratkaisuaan.

–  Ja finaalipaikka oli kyllä yhden keltaisen kortin arvoinen.

Finaalissa Vuorisen voimat eivät riittäneet enää loppunousun nykäisyyn.

–  Minulla oli jo loppukilpailun lähdössä pahat hapot, Vuorinen tunnusti.

 Norjan Johannes Hösflot Kläbo voitti kilpailun ylivoimaisesti. Niilo Moilanen oli 20:s, Juuso Haarala 26:s ja Joni Mäki 28:s.

Joensuu hiihti taas välieriin

Jasmi Joensuu ylsi naisten sprintissä välieriin ja sijoittui lopputuloksissa 12:nneksi.

–  Pitää olla tyytyväinen, kun tuli top-12 (välieräpaikka) nyt neljättä kertaa peräkkäin maailmancupin sprintissä, Joensuu totesi Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

–  Olen näyttänyt itselleni, että välierä on minulle rutiinisuoritus. Finaalipaikka jäi vielä saavuttamatta, mutta oli hyvää hiihtoa viimeiseen puoleen minuuttiin asti. Ei se finaalipaikka ole isoista asioista kiinni.

Jasmin Kähärä karsiutui puolivälierissä, mutta hän sai uransa ensimmäisen maailmancupin pisteen.

Ruotsin Maja Dahlqvist saavutti kilpailussa kauden toisen voittonsa ja nousi cupin kärkeen. Kläbo johtaa miesten cupia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja