"Elämäni mies olikin naimisissa ja pyöritti lukuisia naisia"

Viime keväänä Pirre kuvitteli löytäneensä elämänsä miehen. Jo ensimmäisen tanssin aikana jokin miehen olemuksessa säväytti niin, että Pirre ajatteli elävänsä keskellä vuosisadan rakkaustarinaa. Vähän ajan päästä kuitenkin selvisi, että tarina perustui kokonaan valheeseen.

Pirre tapasi Matin* tanssilavalla viime toukokuussa.

– Hän oli jotenkin niin hurmaava, että jo ensimmäisen tanssin aikana ajattelin, että tässä voisi olla elämäni mies, Pirre aloittaa.

Pari tanssi illan aikana useamman kappaleen yhdessä, ja pian jo sovittiin treffit.

– Aloimme tapailla ja rakastuimme. Hän oli ihan erilainen kuin muut tuntemani miehet, äärimmäisen kohtelias ja hyväkäytöksinen – ja aivan loistava rakastaja. Olin hirveän imarreltu, sillä hän kohteli minua kuin prinsessaa, Pirre kertoo.

Säröjä onneen

Alusta asti Pirre ihmetteli, miksei Matti kertonut itsestään juuri mitään.

– Aina, kun kysyin, hän kuittasi asian sanomalla, ettei osaa puhua itsestään. Ja minä uskoin. Ainoa, mitä hänen elämästään tiesin, tai luulin tietäväni, oli että hän on eronnut. Hän oli myös kertonut omistavansa talon Oulun lähettyviltä, Pirre selittää.

– Itse olin ehkä liiankin rehellinen ja kerroin hänelle itsestäni sellaisiakin asioita, jotka olisi ehkä voinut jättää kertomatta, hän pohtii.

Ensimmäinen ryppy rakkauteen tuli, kun Matti ilmoitti juhannuksen alla lähtevänsä kotiin pohjoiseen. Pirre innostui, sillä kuvitteli saavansa kutsun mukaan, mutta sellaista ei koskaan kuulunut.

– Kun sanoin, että voisin lähteä mukaan, Matti muuttui ihan mykäksi ja lähti luotani sanaakaan sanomatta.

Hieman myöhemmin Pirre sai selityksen miehen omituiseen käytökseen; tällä oli sittenkin vaimo kotona pohjoisessa.

Valheita valheiden perään

– Kun Matti palasi takaisin reissultaan, hän oli hyvin vaikeana ja selitti, että oli edelleen naimisissa, mutta avioliitto oli vain kulissi. Ja minä ajattelin, että ehkä meillä sittenkin voisi olla tulevaisuus yhdessä.

Rakkaudesta sekaisin oleva Pirre ehti jo unelmoida mielessään, kuinka hän muuttaisi vielä jonakin päivänä Matin kanssa yhdessä kauemmas kaupungista, johonkin mummonmökkiin, jonka puutarhassa he voisivat itse kasvattaa ruokansa. Matti nimittäin osasi arvostaa Pirrelle tärkeää terveellistä ruokaa. Ja oli mies kätevä käsistäänkin, eli vanhan mökin pikkukorjaukset olisivat häneltä luonnistuneet.

Mutta pian Pirre joutui heittämään haaveensa romukoppaan.

– Eräänä iltana Matti soitti minulle ja kysyi, olenko lähdössä johonkin illalla. Vastasin, että ystävättäreni on tulossa luokseni kylään, ja hänen kanssaan menisi koko ilta. Suunnitelmani kuitenkin muuttuivat, ja lähdin tanssilavalle sittenkin. Lippujonossa näin Matin – toisen naisen kanssa, Pirre kertaa.

– Näin, kuinka Matti maksoi tämän toisen naisen pääsylipun, ja kun olin ostanut omani, juoksin heidät kiinni. Matti meni aivan tolaltaan, ja toisteli vaan, että eihän minun pitänyt sinä iltana lähteä tanssimaan. Ihan kuin minä olisin tehnyt jotakin väärin, kun muutin suunnitelmiani, hän jatkaa.

Pirre totesi miesystävänsä kyljessä kiehnäävälle naiselle, että minäkin seurustelen tämän miehen kanssa, mitä nainen ei ollut uskoa. Vasta tässä vaiheessa Pirre tajusi, mikä Matti oikeasti oli miehiään. Mutta vieläkin hänellä oli vaikeuksia myöntää itselleen, minkälaisen Auervaaran kanssa oli joutunut tekemisiin.

Matissa oli kuitenkin niin paljon hyviä puolia. Pirre olisi halunnut uskoa häntä. Uskoa, että kaikki oli yhtä väärinkäsitystä.

Vielä yksi mahdollisuus

Vielä samana iltana Pirre yritti soittaa Matille, mutta tämä ei vastannut. Seuraavana päivänä hän sai kuitenkin tekstiviestin, jossa mies pyysi anteeksi toimintaansa ja tyhmyyttään. Pirre kutsui Matin vielä kerran luokseen kylään, sillä hän olisi halunnut saada aikaan rehellisen keskustelun. Matti tuli, kun kutsuttiin, ja kuvitteli, että kaikki jatkuisi kuten ennenkin.

– Kun avasin oven, hän tuli heti halaamaan ja hän yritti suudella. Minä peräännyin, ja ihmettelin, miten hän voi käyttäytyä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Yritin kysyä häneltä, että mitä oikein tapahtui, ja hän vastasi, ettei hänellä ole sanoja.

– Niinpä niin, samalla tavalla hän oli vastannut ennenkin, kun hän halusi väistää jonkin kysymyksen. Valehtelu alkoi taas.

Vuosisadan rakkaustarina oli ohi.

– Kyllä on petetty ja hyväksikäytetty olo. On inhottavaa ajatella, että Matilla oli samaan aikaan ties kuinka monta naisystävää. Kun hän tuli luokseni, hän saattoi tulla suoraan jonkun toisen naisen luota, Pirre sanoo lopuksi.

Studio55/Elina Rantalainen

Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat