Eläkeläinen, pukeudu vaikka kokomustaan! Omanlainen tyyli saa säilyä iästä huolimatta

Oman tyylinsä löytäneen 50-vuotiaan ei tarvitse lähteä mukaan jokaiseen muotivillitykseen. Yli 60-vuotias saa pukeutua vaikka kokomustaan, jos se tuntuu hyvältä.

Miten yli 50-vuotias nainen pukeutuu? Vastaus on, että ihan samalla lailla kuin nuorempikin nainen, kertoo stylisti Pauliina Lindsberg.

Iän lisääntyminen ei ole menolippu verkkareihin ja kukkapaitaan. Monella omanlainen tyyli säilyy iästä huolimatta.

– Kun työssäni stailistina puen yhtään aikuisempia ihmisiä, heidän ensimmäinen kommenttinsa on, että älä pue minua mummoksi. Oma tyyli ei välttämättä muutu, vaikka ikää tulee lisää; siinä vaiheessa vain löytää omia vahvuuksiaan ja tietää esimerkiksi, mitkä värit itselle sopivat.

Vaatteissa tärkeää

  • Mukavuus
  • Pitkäkestoisuus, ajattomuus
  • Laatu
  • Hyvä istuvuus
  • Korostaa kehon hyviä puolia
  • Ei peitä kehoa "säkkiin"
  • Kun olet tyylisi löytänyt, voit pitää sen vanhempana!

Vaatteisiin ei myöskään tarvitse piiloutua.

– Vanhempia ihmisiä pukiessa huomaa, että he eivät halua olla ”mummoja” eikä missään nimessä tarvitsekaan olla. Korostetaan hyviä puolia. Jos haluaa peittää vähän enemmän vartalossa jotakin, ei peitetä itseä vaatteeseen ja pukeuduta säkkiin.

Oman tyylinsä löytäneen 50-vuotiaan ei tarvitse lähteä mukaan jokaiseen muotivillitykseen. Vaatteeseen voi tuoda trendikkyyttä ja nuorekkuutta esimerkiksi harkitulla leopardikuosilla sekä pitsillä, joka on ollut trendikästä jo vuosia. Vaatetta voi piristää hyvännäköisellä nahalla, vetoketjulla ja muilla pienillä yksityiskohdilla.

Pukeutumisella luodaan yleensä pitkiä linjoja, joita ei katkaista. Lindsberg muistuttaa, ettei silti tarvitse pukeutua päästä varpaisiin samaan väriin. Kaapissa tulisi olla sekä ”herkkuja” että tavallisia perusvaatteita.

– Joka kerta ei tarvitse ostaa uutta, pienillä jutuilla voi piristää omaa pukeutumista.

Yli 60-vuotias saa pukeutua vaikka kokomustaan, jos se tuntuu hyvältä.

– Kyllä mustaan saa pukeutua. Jos itsestäsi tuntuu hyvältä mustassa, pukeudu siihen. Ei tarvitse mennä tiukkojen sääntöjen mukaan, Lindsberg sanoo.

Lindsberg ei omien sanojensa mukaan kuulu niihin ihmisiin, jotka esimerkiksi tekevät "oletko syksy- vai kevätihminen" -testin. 

– Vierastan "pakko"- ja "ei saa" -juttuja. Pukeutuminen lähtee todella paljon itsestä. Jos mennään täysin sääntöjen mukaan, mustahan ei käy kellekään eikä kukaan saa pukeutua siihen.

Jos jotakin pitäisi kieltää, Lindsberg  kieltäisi liiallisen kimalluksen.

– Jos on jotakin pakko sanoa, glitterit ja kimalteet jättäisin pois, tai sitten niiden tulee olla todella pieniä yksityiskohtia. Ei liian nuorekasta. Oma tyyli on jo hioutunut eläkeikään mennessä, ja glitterit sekä paljetit käyvät harvalle. En silti halua sanoa ehdotonta eitä.

Lue myös:

    Uusimmat