Mainos

Eivätkö vatsalihasliikkeet auta? Tehovinkeillä eroon pömppövatsasta

Pömpöttääkö vatsasi, vaikka olet mielestäsi kokeillut jo kaikkea? Health-lehti listasi syyt sille, ettei vyötärösi kapene.

Vanhenet

Iän myötä keho muuttuu. Samalla muuttuu se, miten helppoa (tai vaikeaa) painonhallinta on. Menopaussin aikaan naisen keho kokee myös hormonaalisia muutoksia, jotka voivat saada vatsarasvan jämähtämään paikalleen. Esimerkiksi estrogeenin ja progesteronin tuotanto vähenee.

Treenaat väärin

Olo on spinning-tunnin jälkeen mahtava, mutta cardio-tunneiksi tituleeratut tunnit eivät välttämättä kavenna vyötäröä. Siihen tarvitaan painoharjoittelua sekä sydän- ja verisuonitreeniä. Lihas polttaa enemmän kaloreita, joten lihaksikkuudesta on myös hyötyä painonhallinnassa.

Syöt liikaa eineksiä

Pitkälle jalostetut vehnätuotteet, pullat, keksit ja sipsit sekä sokeriset herkut hidastavat vatsan alueen pienenemistä, sillä ne ylläpitävät tulehdusta kehossa. Syö täysjyvää, hedelmiä ja muita antioksidanttirikkaita tuotteita.

Syöt väärää rasvaa

Keho ei käsittele kaikkia rasvoja samalla tavalla. Tyydyttyneiden rasvojen nauttimisella on ikäviä sivuvaikutuksia: ne kertyvät rasvaksi sisäelinten ympärille. Hyviäkään rasvoja ei saisi syödä liikaa, sillä liian rasvainen ruokavalio johtaa painonnousuun.

Treenaat löysästi

Medicine and Science in Sports and Exercise -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka treenaavat korkealla intensiteetillä, polttavat enemmän rasvaa vatsan alueelta. Treenaa niin kovaa kuin pystyt niin kauan kuin jaksat. Näin treeniin ei myöskään mene kovin pajlon aikaa!

Treenaat väärin

Iänikuisten vatsalihasliikkeiden tekeminen ei polta rasvaa vyötäröltä – ainakaan ikuisesti. Viimeiset sentit istuvat tiukassa! Siksi kannattaa keskittyä keskivartalon syvien lihasten treenaamiseen.

Kokeile vaikkapa lankutusta:


Koet stressiä

Stressi vaikeuttaa painonpudotusta: se paitsi aiheuttaa naposteluhimoja, myös edesauttaa kortisoli-hormonin tuotantoa, joka saa kehon takertumaan rasvavarantoihinsa tiukasti.

Et nuku

16 vuotta jatkunut, 70 000 naista käsittänyt tutkimus havaitsi, että viiden tunnin yöunilla pärjäävät ihmiset lihoivat herkemmin kuin ne, jotka nukkuivat seitsemän tuntia.

Omaat niin sanotun omenavartalon

Jos kilot hakeutuvat luonnostaan vyötärösi seudulle, kyse voi olla myös geeneistä. Niitäkin vastaan voi tosin taistella oikeilla ruoka- ja treenivalinnoilla!

Motivaatiosi on nolla

Jos todella haluat kapean vyötärön, sinun täytyy luultavasti muuttaa paitsi liikunta,- myös ruokailutottumuksiasi. Se on kovaa työtä – jos et viitsi tai ”ehdi”, vyötärösi ei kapene.

Olet sairas

Jotkut sairaudet vaikeuttavat painonpudotusta tai edesauttavat pinonnousua. Jos epäilet terveysongelmaa, käynti lääkärissä kannattaa.

Eikö inspiroi? Kokeile tätä treeniä:

1:46

Lähde: Health.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.