Pukeutumisopas O-vartalolle: Suosi minimalistista tyyliä

Vartalomallin O tunnistaa siitä, että vyötärölle on runsautta. Pyöreän O-vartalon taakse kätkeytyy aina jokin muu vartalomalli, jota keskivartalon pyöreys häivyttää. Lue pukeutumisneuvoja Kikka Sepän vinkit siihen, kuinka O-vartaloisen kannattaa korostaa pukeutumisellaan vartalonsa parhaita puolia – ja kuinka tunnistat O-vartalon!

Jos oma vartalomalli on O, on tärkeintä pyrkiä välttelemään sitä, ettei pue itseään palloksi ja ensimmäinen askel omien kurvien korostamiseen oikealla tapaa on oikeanlainen aluspukeutuminen. Tyköistuvat ja tukevat alusvaatteet parantavat ryhtiä ja tasoittavat vartalon mahdollisia ongelmakohtia tehokkaasti.

– Tänä päivänä on tarjolla paljon mallistoja, joissa on kookkaille ja komeille naisille paljon vaihtoehtoja, Kikka Seppä kertoo.

O-vartalon parhaat puolet pääsevät esiin, kun valittujen vaatteiden leikkaukset ja erilaiset asusteet muotoilevat vyötärönseutua.

Myös graafiset kuviot sopivat erityisen hyvin O-vartaloiselle. Vartalon runsaimpia linjoja voi häivyttää valitsemalla ylle asuja, joissa kuviointi on epäsymmetristä

– Myös pystylinja vaatteissa kaventaa sekä pidentää, Seppä vinkkaa.

Pukeutumisvinkit pähkinänkuoressa

Jos vartalomalli on O, kannattaa suosia minimalistista tyyliä ja upeita leikkauksia. Säiden salliessa kannattaa suosia 3/4-mittaisia hihoja ja lahkeita, sillä ne keventävät asukokonaisuuksia. Näyttävät ja kokoon suhteutetut asusteet ovat monelle O-vartaloiselle aivan lyömätön ase, joilla katseita voi kääntää.

Pääntie

O-vartaloiselle naiselle sopivat erityisen hyvin avarat pääntiet, jotka paljastavat kauniin decolteen tyylikkäästi. Kovin suuria elementtejä tai laakakauluksia ei kannata valita kauluksiinkaan.

Jakku

Jakkutakin valinnassa O-vartaloisen on tärkeää kiinnittää huomiota linjoihin: pystylinjainen, pidempi jakku pukee usein O-vartaloista. Jakku saa olla myös rohkeasti hieman pidempi, jottei vartalon linja katkea jakun vuoksi turhaan kesken.

Vyö

Jos oma vartalo on O-vartalo, kannattaa vyö valita äärimmäisen tarkkaan. Koska vyötärö ei usein ole selkeä, eivät useimmat asukokonaisuudet edes kaipaa vyötä lainkaan. Farkkujen tai suorien housujen seuraksi siro vyö istuu tyylikkäästi.

Farkut

Farkuista kaikkein istuvimmat ja näyttävimmät löytyvät O-vartaloiselle usein monen yllätykseksi kapeammista malleista. Tärkeintä on pitää mielessä farkkuja valitessa se, etteivät ne muodosta vyötärölle vaakalinjaa.

Kengät

Kun vartalo on pyöreä, kannattaa panostaa upeisiin ja näyttäviin kenkiin. Usein korkokengät tekevät O-vartaloisesta naisesta erityisen ylvään näköisen. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei valitse jalkaan hurjan siroja korkokenkiä, jotka voivat tehdä kokonaisuudesta epätasapainoisen.

Pikkumusta

O-vartaloiselle sopii erityisen hyvin pelkistetty pikkumusta, jossa on kauniit leikkaukset. Säkkejä ei missään nimessä kannata valita ylle, sillä vartalon parhaita puolia voi korostaa hyvin istuvalla ja laskeutuvalla paksummasta materiaalista tehdyllä mekolla. O-vartaloisen on myös erityisen tärkeää kiinnittä huomiota alusvaatevalintoihin: muotoilevat alusvaatteet saavat etenkin pikkumustan näyttämään kantajansa yllä entistä upeammalta.

Kevättakki

Pian alkaa olla kevättakkien aika. O-vartaloisen ylle erityisen sopiva takkimalli on klassikkotrenssi, jossa on hyvin kantajan vartaloa myötäilevät leikkaukset.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat