”Eivät ole leluja" – jopa satojen eurojen nukkeharrastus valloittaa Suomessakin

Korealaiset käsintehdyt nuket ovat valloittaneet niin lapset kuin aikuisetkin.

Alunperin Etelä-Koreasta maailmalle levinneet Pullip-nuket eivät ole mitä tahansa nukkeja. Ainakaan niiden harrastaminen ei ole aivan tavanomaista.

Pullip-nukkeja ei nimittäin ole alkuperäisidealtaan tarkoitettu ollenkaan leikkimiseen. Itse asiassa nuket ovat materiaaliltaan niin hauraita, etteivät välttämättä edes kestä leikeissä mukana. Tästä syystä valmistajat ovat asettaneet nukeille suositusikärajaksi 15 vuotta.

Pullip-nukeille ei siis leikitä. Sen sijaan niiden ympärille kehitetään oma tarina, josta toiset harrastajat kirjoittavat blogia, toiset puolestaan valokuvaavat niiden lavastettua elämää nuken omalle Instagram-tilille.

"Eivät sovellu lasten leikkeihin"

Jokainen Pullip on yksilöllinen, omistajansa tuunattavissa oleva nukke, jonka koukuttavuus perustuu nuken tarinan mukana elämiseen.

Suomessa Pullip-nukkeja myyvät ainakin verkkokauppa Mollamania.net, sekä myös kivijalkamyymälän omistava Kilala.fi. Hinnat vaihtelevat noin 119–189 euron välillä. Lisäksi nukeille myydään muun muassa vaatteita, asusteita ja peruukkeja. Nukeilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo.

”Pullipit eivät ole leluja, eivätkä herkkyytensä ja hintavuutensa vuoksi sovellu lasten leikkeihin.  Valmistajan antama suositusikäraja isoille nukeille on +15”, kerrotaan Mollamanian nettisivuilla.

”Toivottavaa on, että huoltaja arvioi lapsensa kypsyyden ja motorisen kehitystason ennen tilaamista.”

Alla esimerkkejä Pullip-nukkejen omista Instagram-tileistä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja