Mainos

Eikö seksi suju? Älkää vielä luovuttako – näin seksielämää voi parantaa

Jos seksi ei suju toivotulla tavalla, voi koko suhteen tulevaisuus vaikuttaa epävarmalta. Älä kuitenkaan vaivu epätoivoon, sillä tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin.

Jos kaikki muut osa-alueet parisuhteessa suorittavat erinomaisesti, mutta petipuuhissa satelee enemmän miinuksia kuin plussia, saattaa epätoivo iskeä. Terve ja hyvä seksielämä on tärkeä osa parisuhdetta, joten mitä tehdä, jos petijumppa kumppanin kanssa kiinnostaa yhtä paljon kuin yläasteen jumppatunnit?

Seksin ei suinkaan tarvitse jäädä hädin tuskin tyydyttävän tasolle, vaan vällyjen välissä tapahtuvia lemmenhetkiä on mahdollista parantaa kiitettävän arvosanan arvoisiksi. Elite Daily -sivusto kokosi asiantuntijoiden vinkkejä siihen, miten parin kannattaa lähestyä tätä kenties kiusalliseltakin tuntuvaa ongelmaa.

Esileikkiä ei sovi unohtaa

Parisuhdeterapeutti Kate Moyle toteaa, että avain huonon seksin hyväksi kääntämiseen on itse asiassa siinä, mitä tapahtuu ennen loppuhuipennusta.

– Esileikki valmistaa kehoa kiihottumiseen, mikä tekee seksistä mukavampaa ja nautinnollisempaa, mutta se myös kasvattaa halua ja odotusta, Moyle toteaa.

Moyle suosittelee unohtamaan hätäilyn ja etenemään hitaasti.

Psykologi Noam Shpancerin mukaan esileikki aktivoi autonomisen hermoston nopeuttaen sydämen sykettä ja pumpaten verta intiimialuielle. Ne pariskunnat, jotka jättävät esileikin väliin, eivät ole tarpeeksi läsnä seksin aikana ja tuntevat olonsa levottomaksi.

Terapeutti Ruth Westheimer muistuttaa, että naisilla kestää miehiä kauemmin päästä orgasmin vaatimalle kiihotuksen tasolle. Siinä missä miehet voivat saada orgasmin jo alle viidessä minuutissa, naiset tarvitsevat vähintään 20 minuuttia.

Suudelkaa eri kohtia kehoissanne eri nopeudella, ja kiinnittäkää huomiota siihen, millaisia tuntemuksia koette. Näin saatte selville maksimaalisen nautinnon lähteen. Voitte myös sopia, että jokin kohta kehossa – jokin, jonka yleensä liitätte seksiin – on esileikin aikana sellainen, jota ei saa koskea 20 minuuttiin. Kun aika on kulunut, ette taatusti malta odottaa pääsevänne puuhiin!

Älä unohda jälkipuuhia

Jos esileikki on tärkeä, on sitä myös seksin jälkeinen syleily ja halailu. Se luo tyytyväisyyttä seksiin ja luo positiivisia tunteita välillenne. Se myös lisää luottamusta välillenne, ja näin ollen tekee myös jatkossa seksistä parempaa.

Läheisyyden lisäämisen lisäksi seksin jälkeinen sylittely antaa mahdollisuuden jutella asioita, ja luoda näin henkistä yhteyttä.

Lähde: Elite Daily

***

3:08

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja