Eikö tavallinen enää riitä? Näihin luksuspuhelimiin harvalla meistä on varaa

Jos etsit todellista luksuspuhelinta, sellaista ei löydy marketin hyllyltä. Usein myös hinta on sen verran suolainen, että kiinnostus lopahtaa pian.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan luksuspuhelin ei tavallisesti eroa noin 500 euron hintaisesta älypuhelimesta. Luksus tarkoittaakin yleensä kalliita materiaalivalintoja kuten kultaa ja titaania. Oman osansa hintaan voi tuoda myös laitteen tuotemerkki ja se, että laitteet on valmistettu ainakin osittain käsityönä.

Phonearena-sivusto on listannut luksuspuhelimia, joihin harvemmin törmää.

Gresso Azimuth

Gresso valmistaa puhelintaan vain 999 kappaletta, joten hinta on sen mukainen. Laite valmistetaan sen jälkeen, kun siitä on tehty tilaus. Azimuthin voi saada omakseen maksamalla vajaat 2000 euroa. Hinta nousee yli 400 eurolla, jos pintamateriaaliksi haluaa kelta- tai valkokullan. Teknisesti Azimuth ei edusta alansa huippua, sillä siinä on pieni ja melko heikkolaatuinen näyttö. Runko on titaania ja näppäimet terästä.

Jos Azimuth-malli ei riitä, Gresson valikoimista löytyy myös arvokkaampi versio Regal. Sen voi tilata 18 karaatin kultauksella, jolloin kapulan hinta kipuaa lähes 6000 euroon. Regalissa on 5-tuumainen teräväpiirtonäyttö ja 13 megapikselin kamera.

Vertu Signature Touch

Nokian aikanaan omistama Vertu tekee edelleen rikkaiden suosimia luksuspuhelimia. Niistä uusin, Signature Touch on varsin pätevä vekotin myös teknisiltä ominaisuuksiltaan. Laitteen alkaen-hinta on noin 8000 euroa, mutta kalleimmasta versiosta saa pulittaa yli 17 000 euroa. Puhelin on valmistettu titaanista ja keraamisista materiaaleista. Sen näyttö on safiirikristallia, mikä takaa erittäin hyvän iskunkestävyyden. Laitteen saa halutessaan alligaattorin nahalla verhoiltuna. Puhelimen takaa löytyy 21 megapikselin kamera.

Kustom

Kustom on espanjalainen luksuspuhelinten valmistaja, jolla on yksi ainoa malli nimeltään EGO. Sen hinta alkaa noin 8500 eurosta. Kustomin ostajalla on mahdollisuus personoida laitettaan useilla eri tavoilla: useilla erikoisilla väreillä tai titaanirungolla. Lisäksi valittavana on lukuisia erikoisia (ja kalliita) materiaaleja. Kuoriin voi upotuttaa safiireja ja timantteja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja