Ei sittenkään lakkokaaosta! Pääkaupunkiseudun liikenteen sujuvuus yllätti poliisinkin: "Olemme olleet oikein tyytyväisinä"

4:10
MTV Uutiset Live paikalla – Tältä näytti Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantaiaamuna

Pääkaupunkiseudun tieliikenne on ainakin toistaiseksi ollut lähes tavallisen arkiaamun veroinen. Rauhallisuus yllätti niin kansalaiset kuin Helsingin poliisinkin. 

Vaikka tieliikennekeskus varoitti pääkaupunkiseudun sisääntuloväylien liikenteen mahdollisista ruuhkista, tieliikenne on sujunut koko maanantaiaamun rauhallisesti.

– Meille ei ole tullut tietoa mistään ruuhkautumisista tai että kenelläkään olisi liikenteessä hermo palanut. Jos katsotaan vaikkapa Mannerheimintien sisääntulokuvaa, hyvin normaalin näköistä on loppupeleissä, Helsingin poliista kerrotaan.

Ainakin toistaiseksi liikenne on sujunut – jollei mallikkaasti – ainakin tavallisen arkiaamun tapaan.

– Aamun aikana poliisille ei ole tullut liikenteestä aiheuttavia tehtäviä, eikä tien päällä olevilta partioiltakaan ole tullut suoraa signaalia siitä, että liikenne olisi jotenkin epätavallisesti puuroutunut.

Poliisi uskoo, että suomalaiset ovat osanneet henkisesti valmistautua tukilakkojen aiheuttamiin poikkeustilanteisiin. Samaisesta syystä poikkeustilanteista ilmoittamisen kynnys on mahdollisesti tavanomaista korkeampi, kun poikkeavuuksiin on osattu varautua ennalta.

– Olemme olleet oikein tyytyväisinä täällä Helsingin poliisissa.

Tyhjä bussi yllätti lukijan

HSL tiedotti Postin työehtokiistan tukilakot aiheuttavat merkittäviä häiriöitä varsinkin bussiliikenteeseen pääkaupunkiseudulla.

Moni työmatkalle lähteneen oletettiin turvautuvan joukkoliikenteen sijaan omaan autoon, sillä vain neljännes aikataulunmukaisista bussivuoroista toteutuu.

Eräs MTV Uutisten lukijoista oli varautunut kävelevänsä maanantaiaamuna töihin. Yhtäkkiä tyhjälle bussipysäkille pysähtyi tyhjyyttään ammottava bussi, johon hän hyppäsi – aivan kuin minä tahansa arkiaamuna. 

Suomalaiset olivat lukijan mukaan ennakoineet lakon vaikutukset kenties liiankin hyvin: hän sai istua tyhjässä bussissa lähes yksinään, sillä takapenkille oli parkeerannut vain kaksi kanssamatkustajaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja