Ei kallista remonttia – Suomalainen startup hyödyntää lämmitystolpat sähköautojen latauskäyttöön

Suomalainen startup aikoo hyödyntää parkkipaikoilla valmiiksi löytyviä lämmitystolppia sähköautojen latauskäytössä. Yön aikana älytolpasta saa ladattua 200 kilometrin ajomatkan.

Suomessa on tunnetusti laaja sähkötolppaverkosto autojen lämmityskäyttöön. Laajamittaista sähköautojen lataamista verkosto ei kestä sellaisenaan, mutta nyt suomalainen Parkkisähkö Oy lupaa mahdollistaa latauksen ilman hankalaa ja mittavaa remonttia.

– Meillä on jo yli miljoona sähköpistettä parkkipaikoilla. Nämä kansan tuntemat lämmitystolpat me tuomme nyt tälle vuosituhannelle, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Älytolpat mahdollistavat myös polttomoottoriautojen lämmityksen etäohjauksen. Myös sisätilalämmittimien käyttö on mahdollista jatkossa sellaisissa talonyhtiöissä, joissa se on aiemmin jouduttu kieltämään.

Parkkisähkö aloittaa kaupallisen palvelun 11.11. avaamalla kiinteistöjen sähköjärjestelmien kartoituspalvelun. Parkkisähkö tuo myös helpotusta talonyhtiöille, kiinteistö-osakeyhtiöille ja isännöitsijöille, koska yhtiö huolehtii latauksesta ja lämmityskäytöstä yhtenä palvelukokonaisuutena käytön mukainen laskutus mukaan luettuna.

Parkkisähkö Oy valittiin kiinteistöalan vuosiseminaarissa vuoden 2015 Startupiksi. Taustalta löytyy pitkään elektroniikan ja sähkötekniikan kanssa parissa työskennelleitä henkilöitä ja muun muassa tunnetun eCorollan tekijöitä. Parkkisähkön rahoittajina on yksityishenkilöiden ja -yritysten lisäksi Tekes. Lisäksi yritys esittelee toimintaansa tänään 11.11. ovet avanneessa Slushissa valikoiduille sijoittajille.

Lue myös:

    Uusimmat