Mainos

Ei enää kovia ja karheita pyyhkeitä! 5 vinkkiä pehmeyden säilyttämiseen

Pyyhkeet muuttuvat ajan kanssa helposti karheiksi ja koviksi, jopa ihoa raapiviksi. Muutamalla kikalla saat säilytettyä pyyhkeissä pehmeyden ja ilmavuuden.

Karheista pyyhkeistä haaveilee tuskin kukaan. Näin pidät pyyhkeet pehmeinä ja kuohkeina!

1. Ravistele

Ravistele pyyhettä kunnolla ennen kuin laitat sen pesukoneeseen. Ravistelu avaa kuidut ja päästää pesuaineen vaikuttamaan koko pyyhkeeseen.

2. Valitse sopiva pesuaine

Suomessa vesi on useimmiten pehmeää, mutta mikäli vesi on kovaa, huolehdi siitä, että pesuaine on tarkoitettu kovalle vedelle. Kovalle vedelle tarkoitettu pesuaine pehmentää kangasta.

3. Älä liioittele huuhteluaineen kanssa

Huuhteluaine pehmentää kyllä pyyhettä, mutta se voi myös heikentää pyyhkeen imukykyä ja jopa tuhota sen. Jos käytät huuhteluainetta pyyhepyykissä, lisää sitä vain aavistuksen verran.

4. Rumpukuivaa hellästi

Paras kuivaustapa pyyhkeille on antaa niiden kuivua vapaasti huoneilmassa tai ulkona. Jos käytät rumpukuivainta, kannattaa silloinkin esikuivatus tehdä huoneilmassa. Jos kuivaat pyyhkeen kokonaan rummussa, varo liian pitkiä tai kuumia ohjelmia.

5. Käytä tennispalloa

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta kyllä. Kuivausrumpuun voi lisätä tennispallon tai kaksi. Tennispallojen pyöriminen rummussa kuohkeuttaa pyyhkeitä. 

0:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.