Mainos

Ehrnrooth saatettiin haudan lepoon

Katujen varret Helsingin keskustassa täyttyivät puolilta päivin väkijoukoista, kun jalkaväenkenraali, Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth saatettiin viimeiseen lepoon Hietaniemen hautausmaalle.

Jalkaväenkenraali ja Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth on saatettu haudan lepoon. Kenraali Ehrnroothin viimeinen leposija on Helsingin Hietaniemen hautausmaalla marsalkka Mannerheimin hautapaaden välittömässä läheisyydessä. Ehrnrooth laskettiin hautaan sotilaallisin kunnianosoituksin.

Ehrnroothin siunasi Helsingin tuomiokirkossa arkkipiispa Jukka Paarma. Puheessaan Paarma totesi, että Adolf Ehrnroothista teki kansallisen vaikuttajahahmon hänen suoraselkäisyytensä ja laskelmoimaton tinkimättömyytensä, jolla hän esiintyi omaksumiensa arvojen puolesta.

- Hän puhui rohkeasti isänmaasta silloinkin, kun sellainen puhe ei ollut muodissa. Hän puolusti veteraanien työtä ja arvoa, kun uudempi sukupolvi tahtoi mieluummin vaieta heistä, Paarma sanoi.

Myös muistopuheen pitänyt puolustusvoimain entinen komentaja kenraali Jaakko Valtanen luonnehti Ehrnroothia ennen kaikkea vakaumukselliseksi ja ihanteisiinsa luottavaksi sotilaaksi.

- Adolf Ehrnrooth oli syvästi tunteva ihminen. Hän sai kokea myös pitkän ja harmonisen perhe-elämän onnen, Valtanen lisäsi.

Siunaustilaisuuteen osallistui valtion ja puolustusvoimien korkein johto. Paikalla olivat tasavallan presidentti Tarja Halonen, presidentti Mauno Koivisto, eduskunnan puhemiehistö puhemies Paavo Lipposen johdolla, valtioneuvoston edustus pääministeri Matti Vanhasen johdolla ja puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala.

Surusaattoa oli Helsingissä seuraamassa tuhansia ihmisiä katujen varsilla. Kyseessä olivat valtiolliset hautajaiset sotilaallisin kunnianosoituksin, joita järjestetään äärimmäisen harvoin.

(MTV3 - STT)

(Veli-Jorma Juusela, Seitsemän uutiset 13.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.