Mainos

Ehkäisyvälineistä huutava pula

Etenkin kehitysmaissa ehkäisyvälineillä on huono maine, mutta niilllä olisi keskeinen osa kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan.

Ehkäisyvälineiden saatavuus on tärkeää köyhien maiden taistellessa ilmastonmuutosta vastaan. Tarkoituksena ei ole määrätä kuinka monta lasta perheessä saisi olla, vaan pikemminkin siitä, että köyhien maiden ihmisillä pitäisi olla oikeus säädellä perheen kokoa, sanoo Leo Bryant maailman terveysjärjestö WHO:sta.

Bryant on johtanut tutkimusta, jossa selvitettiin hallitusten toimia ilmastonmuutoksen osalta. Tutkimuksessa seurattiin maailman 40 köyhintä maata. Vain kuudessa maassa väestönkasvulle oli tehty jotain, vaikka lähes kaikissa maissa siihen liitettiin ympäristövaikutuksia, kertoo Reuters.

Bryant muistuttaa, että maailmassa on 200 miljoonaa naista, jotka eivät voi saada ehkäisyvälineitä, vaikka he niitä haluaisivat. Ehkäisyvälineiden helpommalla saatavuudella voitaisiin hidastaa väestönkasvua.

Maailman väestön kasvusta 95 prosenttia tulee kehittyvistä maista. Vuoteen 2050 mennessä maapallolla ennustetaan olevan jo yhdeksän miljardia ihmistä, eli noin kolmannes enemmän kuin nyt.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Reuters

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.