Ehdokkaiden kilpakehu päättyi pusuihin

Eduskuntaehdokkaat eivät tyytyneet tänään pelkästään kehumaan toisiaan MTV:n Vaalikuution Hyvässä hiilloksessa, vaan intoutuivat jopa poskipusuihin.

Uutisankkuri Keijo Leppäsen vetämässä Hyvässä hiilloksessa toisiaan kilpaa kehumassa olivat kokoomuksen ehdokas Joel Harkimo ja keskustan ehdokas Teppo Säkkinen sekä Rkp:n (sit.) ehdokas Jufo Peltomaa ja vasemmistoliiton ehdokas Dan Koivulaakso.

Keskustan Säkkinen aloitti kehut varsin fyysisesti.

– Ensiksi on todettava, että ihailen tuota Jollen partaa, mies naurahti. 

Harkimon ajamista asioistakin Säkkinen löysi kehuttavaa.

– Me puhutaan molemmat paljon yrittäjyydestä ja siitä, miten Suomen talous saadaan pyörimään. Mulla on tietoa siitä, mutta Jollella on käytännön osaamista.

– Jolle on ottanut riskejä ja työllistänyt ihmisiä. Ja se, että on kulkenut tämän polun: lähtenyt nuorena yrittämään ja sitten haluaa vielä mukaan politiikkaan, kokonaan uudelle saralle tuomaan näitä kokemuksia mukaan, se on mielestäni todella arvostettavaa.

Tärkeiden asiakysymysten ohella Harkimo kehui Säkkisen mutkatonta asennetta.

– Nuorille on tärkeää, että ehdokas on helposti lähestyttävä ja sellainen ihminen, johon pystyy samaistumaan. Ja Teppo on nimenomaan sellainen iloinen, positiivinen tyyppi, jonka kanssa tulee helposti toimeen.

"Vaikka tulisi naamalle pippurisumutetta"

Vasemmistoliiton Dan Koivulaakso kehui puolestaan Rkp:n Jufo Peltomaata rohkeudesta.

– Mun mielestä Jufo on äärimmäisen rohkea, kun hän haluaa lähteä ilmeisen menestyvästä yritystoiminnasta tällaiseen politiikkaan, jossa saa osakseen myös paljon kielteisiäkin puolia yhteiskunnasta. Että haluaa aidosti lähteä mukaan tähän, niin se on mielestäni arvostettavaa, Koivulaakso totesi. 

– Etenkin että joutuu muuttamaan roolia siitä, että on aikaisemmin vältellyt asiakeskustelua, siihen että hakeutuu asiakeskusteluun – se on rohkea teko.

Peltomaa totesi puolestaan ihailevansa Koivulaakson asennetta.

– Arvostan todella paljon sitä kantaaottavuutta mikä sulla on, esimerkiksi mielenosoitusten ja tempausten muodossa. En ole aina ehkä samaa mieltä niistä asioista, aika suurelta osalta olen. Mutta se, että sä otat kantaa asioihin, vaikka sun kasvoille tulee pippurisumutetta, semmoista pitää arvostaa todella paljon.

Peltomaa totesi arvostavansa myös sitä, että Koivulaakso kannattaa hänen tavoin suvaitsevaisuutta.

Suvaitsevaisuuden nimissä Peltomaa pyysikin lupaa antaa Koivulaaksolle haastattelun päätteeksi poskisuudelman. Koivulaakso ei jäänyt pekkaa pahemmaksi, vaan muiskautti Peltomaalle samanlaisen takaisin.


 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja