Eero Aarnio - Konjakki-tuoli eli V.S.O.P. sekä Kanttarelli-pöytä

12.1.1967 ilmestyneen Hopeapeilin kannessa oli kuva Eero Aarniosta ja Konjakki-tuolin styrox mallista, joka oli väärinpäin käännetty, ettei keskeneräinen tuote vielä kokonaan paljastuisi. Varsinaisesti konjakki, eli V.S.O.P. esiteltiin ensi kerran Kölnin huonekalumessuilla seuraavana vuonna.

Pyörivä konjakkilasin muotoinen lasikuitutuoli on verhoiltu konjakin värisellä nahalla, mutta silti tuote syntyi ensin, sitten vasta nimi.

- Tein tuolin ja huomasin, että sehän muistuttaa aivan konjakkilasia ja siitä se sai nimensä, sanoo Eero Aarnio, jonka tapa luoda uutta lähtee aina pään sisällä olevasta visiosta, jossa uusi tuote on valmiina. Hän voi käännellä ja tutkia tuotetta ajatuksissaan kolmiulotteisesti joka puolelta, jo ennen kuin se on piirretty.

Samaan aikaan Konjakin kanssa syntyi Kanttarelli-pöytä tuolien seuraksi. Sitä on valmistettu kahta kokoa, ensin syntyi pienempi ja sitten tämä suurempi, joka on enemmän suunnittelijansa mieleen.

Mistä visiot ja ideat sitten syntyvät? "Sieltä ne vaan jostain putkahtaa päästä" vastaa hyväntuulinen suunnittelija, jolla oli jo kiire päästä piirustuspöydän ääreen, kun uusi idea vaati päästä päästä ulos!

Siis vaikka nyt puhutaankin 36 vuotta vanhoista tuotteista, niin uusia voimme odotella ja Konjakkikin päässee uustuotantoon tulevaisuudessa.


Toimittaja Hanna Sumari
Kuvauksen huonekalut Tomorrow's Antique
(t.i.l.a osa 33, 7.12.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja