Eduskunnan täysistunto päättää Yli-Viikarin irtisanomisesta

Eduskunnan täysistunto on parhaillaan käynnissä. Täysistuntoa pystyi seurata suorana tästä artikkelista.

Eduskunnan täysistunto päättää tänään Valtion tarkastusviraston (VTV) hyllytetyn pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin irtisanomisesta.

Eduskunnan kansliatoimikunta kertoi aiemmin, että se on päättänyt esittää Yli-Viikarin irtisanomista. Lopullisen päätöksen tekee eduskunnan täysistunto.

Jos täysistunnossa ei tehdä tänään vastaesityksiä kansliatoimikunnan esitykseen, se hyväksytään ilman äänestystä.

Yli-Viikarin mukaan eduskunnan kansliatoimikunta ei ole tuonut esille selkeitä juridisia perusteita hänen irtisanomiselleen.

Hän kertoo tiedotteessa tulkitsevansa eduskunnan kansliatoimikunnan päätöstä siten, että he ovat harkinneet kokonaistilanteen, jolloin päätökseen vaikuttavat muutkin kuin eduskunnan virkamieslain mukaiset juridiset perusteet irtisanoa virkamies.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen totesi eilen, että kansliatoimikunnan mukaan luottamus Yli-Viikarin edellytyksiin ja kykyyn toimia Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana on kokonaisuutena arvioiden hänen toimintansa johdosta romahtanut.

–  Näin ollen hänen ei ole mahdollista jatkaa tehtävässään, Vehviläinen sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina kansliatoimikunnan kokouksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat