Hyllytetty Yli-Viikari pysyy yhä kannassaan: Ei selkeitä perusteita irtisanomiselle

"Erityisen painava syy"– näin Anu Vehviläinen perusteli Tytti Yli-Viikarin irtisanomista 5:43
Kansliatoimikunta esitti tänään Yli-Viikarin irtisanomista. Kuuntele videolta esityksen perusteet.

Valtiontalouden tarkastusviraston hyllytetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari tiedotteessa: Katson, että kansliatoimikunta ei ole tuonut esille selkeitä juridisia perusteita lausunnossaan, jossa se esittää pääjohtajan irtisanomista.

Yli-Viikari toteaa, ettei ole irtisanoutunut tehtävästä itse.

– Viraston pääjohtajan riippumattomuudesta johtuen olen halunnut varmistua, että eduskunta tekee pääjohtajan toimintaa arvioidessaan tarvittavat selvitykset, harkinnan ja vasta sen jälkeen päätökset, Viikari kertoo tiedotteessa.

Hän sanoo lähettämässään tiedotteessa tulkitsevansa eduskunnan kansliatoimikunnan päätöstä siten, että he ovat harkinneet kokonaistilanteen, jolloin päätökseen vaikuttavat muutkin kuin eduskunnan virkamieslain mukaiset juridiset perusteet irtisanoa virkamies.

Kiitti 14 vuoden aikaista työyhteisöään työtoveruudesta

Yli-Viikarin mukaan tarkastusvaliokunnan käsittelyssä viraston taloudenhoidosta ei ole toteutunut kohtuus ja asioiden mittasuhteiden avoin esittäminen.

– Totean, kuten vastineessani kansliatoimikunnalle, että tarkastusviraston taloudenhoidossa ei ole tapahtunut sellaisia puutteita, jotka vaatisivat kenenkään tarkastusviraston virkamiehen osalta virkamiesoikeudellisia toimia.

Tytti Yli-Viikari ei ota tiedotteessa suoraan kantaa, palaako hän niin sanottuun pakastevirkaansa VTV:n ylijohtajana. Hän kuitenkin kiittää 14 vuoden aikaista työyhteisöään työtoveruudesta.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen sanoin aiemmin tänään, että kansliatoimikunnan mukaan luottamus Yli-Viikarin edellytyksiin ja kykyyn toimia Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana on kokonaisuutena arvioiden hänen toimintansa johdosta romahtanut.

–  Näin ollen hänen ei ole mahdollista jatkaa tehtävässään, Vehviläinen sanoi tiedotustilaisuudessa kansliatoimikunnan kokouksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat