Edis Tatlilta tyrmäysisku lopettamispuheille – unelmaa jahdataan tiukasti "valtameren toiselta puolelta"

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli haluaa päättää spekulaatiot siitä, että hänen uransa olisi päättymässä.

Tatli kärsi karvaan tappion lauantaina Teofimo Lopezille Madison Square Gardenissa. Lopezin kova isku Tatlin kylkeen päätti ottelun viidennessä erässä.

Tatlin tiimi lähetti torstaina tiedotteen, jonka mukaan "tappion myötä julkisuudessa on spekuloitu sillä, jatkaako Tatli vielä nyrkkeilyä."

Tatli sekä valmentaja-manageri Pekka Mäki lyövät pisteen spekulaatiolle. Tavoite on edelleen MM-vyössä.

– Lopez-ottelu kulki aluksi pääpiirteittäin suunnitelmiemme mukaan. Juuri, kun oli tarkoitus aktivoitua, hyökätä ja lisätä painostusta, Lopez osui hyvällä oikealla vartaloon, Tatli perkaa tiedotteessa.

– Olen pettynyt, että kyvyistäni nähtiin pelkkä alkusilaus, kun ottelu oli vasta alkamassa. Vaikka tappio nyt kirpaisee, urani jatkuu. Tulen vahvempana takaisin enkä ole luopunut tavoitteestani voittaa maailmanmestaruus, Tatli jatkaa.

"Katse valtameren toiselle puolelle"

Pekka Mäki toteaa, että hänenkin on katsottava pettymyksen jälkeen peiliin.

– Oliko oikea taktiikka lähteä passiivisella ottelutyylillä kamppailuun, joka olisi käännettävä aktiiviseksi, hyökkäävämmäksi nyrkkeilyksi ottelun edetessä 3–4 erää? Sitä voidaan aina spekuloida ja löytää syitä tapahtuneelle, Mäki pohtii.

– Olen edelleen sitä mieltä, että suunnitelmamme oli oikea – varsinkin, kun vastustajan iskuvoima oli suuri kysymysmerkki ennen ottelua. Ediksen ura jatkuu ja tavoitteemme on edelleen maailmanmestaruus. Nyt tehdään rehellinen ja realistinen analyysi tapahtumista sekä suunnitelma tavoitteen toteuttamiseksi, Mäki jatkaa.

Tatli pitää nyt pari viikkoa lomaa, jonka jälkeen lähdetään kohti uusia haasteita.

– Jotta tavoite toteutuu, katse kiinnitetään vahvasti valtameren toiselle puolelle, Mäki vihjaa.

Lue myös:

    Uusimmat