Näkökulma: Polvistuminen Madison Square Gardenissa järisytti Edis Tatlin uraa

Edis Tatli ei saanut tilipussin lisäksi New Yorkin matkaltaan toivomaansa tulosta, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Tatli, 31, kohtasi uransa suurimman haasteen Madison Square Gardenissa aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Tappio yhdysvaltalaiselle Teofimo Lopezille oli melko odotettu tulos, mutta tapa, jolla se tuli, hieman yllätti. 

21-vuotias Lopez tiedettiin räjähtäväksi iskijäksi, ja hän oli luvannut alkuerien tyrmäystä. Sellainen nähtiin, kun hieman tunnustelevien avauserien jälkeen Lopez otti homman haltuun neljännessä ja pudotti Tatlin napakalla vartaloiskulla viidennessä. Näin Tatli ei päässyt käyttämään kokemustaan pitkistä otteluista. 

Tatli teki oikein tarttuessaan rohkeasti New Yorkin -otteluun. Kotimaan kehät oli nähty. 

Hän hyppäsi kehään mielessään voitto ja hyvin todennäköinen lippu MM-otteluun. Sitä ei tullut.  

Toiseksi mieluisin vaihtoehto, jota nyrkkeilijä tuskin köysien sisällä miettii, oli tappio näyttävän ja taistelevan esityksen jälkeen. Sitäkään ei tullut. 

Tatlin suoritus ei herättänyt haluttua huomiota, mikä on haastava juttu uran jatkon kannalta. Tatli sai New Yorkista kelpo tilipussin, mutta vastaavien tai isompien otteluiden saaminen jatkossa on kiven alla. 

Ja tähtäin on varmasti ulkomailla, sillä Suomen kehistä Tatli ei saa enää uutta nostetta uralleen. 

Lue myös:

    Uusimmat