Mainos

EasyJetin toimitusjohtaja: Turvatoimia lentokentillä on tiukennettava ympäri maailman

Lentokenttien turvatoimia on tiukennettava ympäri maailman, sanoo halpalentoyhtiö EasyJetin toimitusjohtaja Carolyn McCall BBC:n erikoishaastattelussa.

McCall ei nimeä haastattelussa turvattomia lentokenttiä, mutta sanoo, että tämä on maailmanlaajuinen asia. Hänen mukaansa esimerkiksi Britanniassa turvatoimet ovat erittäin tiukkoja, mutta maailmassa on paikkoja, joissa asia ei ole näin.

Britannian ulkoministeri Philip Hammond varoitti eilen, että lentoliikenteen turvamääräyksiä voidaan joutua kiristämään maailmanlaajuisesti, jos Egyptissä pudonneen venäläiskoneen putoamisen syyksi varmistuu pommi. Asiasta kertoi brittilehti The Independent.  

Hammondin mukaan on mahdollista, että lentokenttien turvatoimia tiukennettaisiin Lähi-idässä, Aasiassa ja Afrikassa alueilla, joilla äärijärjestö Isis toimii.  

Esimerkiksi Egyptin Sharm-el-Sheikin lentokentän turvatoimet ovat saaneet osakseen kritiikkiä sen jälkeen, kun venäläinen matkustajakone putosi noustuaan tältä kentältä. 224 ihmistä kuoli. 

Vielä ei tiedetä turman syytä, mutta pommin tai muun terroriteon mahdollisuutta ei ole poissuljettu. Päinvastoin - epäilyt tahallisesta teosta ovat vahvistuneet viime päivinä. 

McCall tekee haastattelussa selväksi, että Egyptin tapahtumien on johdettava "perusteelliseen uudelleenajatteluun". 

– Mielestäni viranomaiset ovat olleet tässä asiassa selkeitä ja sanoneet, että Sharmin täytyy tiukentaa turvatoimiaan. --- Mutta tämä on maailmanlaajuinen asia, ei vain Egyptin tai Pohjois-Afrikan asia, EasyJetin toimitusjohtaja sanoo BBC:lle.

McCall sanoo pommin lentokoneessa olevan asia, "joka pitää lentoyhtiöiden johtajat hereillä öisin". 

BBC:n erikoishaastattelu on ensimmäinen, jonka EasyJetin toimitusjohtaja antaa Egyptin lentoturman jälkeen. Hän on työskennellyt viime päivät Egyptiin jääneiden brittituristien kotiinsaamiseksi.

Lentoyhtiö on saanut paljon kritiikkiä - mutta myös paljon kehuja - siitä, miten se on hoitanut asioita Egyptissä. Alueella oli alunperin 4500 EasyJetin asiakasta, joille viimeisillekin McCall lupaa kotiinpääsyn viikonloppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.