Duudsonit paljastivat vaaralliset juhannusruokavinkkinsä – liekit kattoon asti

Duudsoneiden pojista Jarpilla ja H-P:llä on selvät sävelet juhannuksen ajan kesäkeittiöön.  Poikien MTV.fi:lle antamiin vinkkeihin kannattaa kuitenkin suhtautua vahvalla varauksella.

Jarno "Jarppi" Leppälä on tunnettu räväköistä ruuanlaittotavoistaan. Duudsoneiden alkutaipaleella mies päätti, että grillata pitää vaikka ulkona sataa. 

– Ulkona oli kamala sade, ja tuli pakottava tarve grillata. No minä tein nuotion keittiön pöydälle. Huonostihan siinä kävi. Koko rakennus paloi. Ja seuraamuksia sitten selviteltiin rakennuksen meille vuokranneen Seinäjoen kaupungin kanssa. Että kyllä grillaaminen kannattaa ulkona hoitaa, Jarppi nauraa.


Jarpin (vaaralliset) grillivinkit:

Sytytysneste ei riitä, käytä bensaa

Hyvä hiillos tulee, kun ensimmäiset liekit hipoo grillikatoksen kattoa

Grillin pitää olla niin kuuma, että pihvit pitää kääntää "paja"-hanskat kädessä.

Kun pihvi on pinnaltaan musta, liha on kypsää.

Tämän vuoden juhannuksen ostoslista on Jarpilla jo valmiina. Listalla on lähinnä lihaa, tai miehen omien sanojen mukaan kunnon läskiä.

– Kaupan isoimmat läskipalat pitää saada. Mieluiten sen kokoiset, ettei kunnolla mahdu grilliin. Ehdottomasti isommat kuin naapurilla, mies kommentoi vähähiilihydraattista kattaustaan.

Jarppi jää tänä vuonna viettämään keskikesän juhlaa Helsinkiin. Grillausperinteestä mies ei aio tinkiä.

– Keleistä viis. Grillata pitää. Tänä juhannuksena kaverin talon pihalla, Jarppi suunnittelee.

Rosvopaistia ja tikanheittoa 

Myös Hannu-Pekka Parviaisen juhannusruuat ovat lihavoittoisia. Mies suuntaa rauhoittumaan Pohjanmaalle mökkimaisemiin. H-P:llä on keskivertoa riuskempi ruuanlaittotuokio edessään.

– Rosvopaistia tehdään. Mä hoidan kuopan kaivamisen ja sitten tarkkailen toimintaa sivusta ja annan muiden kokata, H-P kertoo.

Perinneruuan valmistukseen menee tunti jos toinenkin. Puolimetrisen kuopan pohjalle tehdään kivikasa ja kiviä lämmitetetään puilla monta tuntia. H-P:lla oli onneksi jo suunnitelma, jolla aika saadaan rientämään todellisen slowfoodin valmistuksessa.

– Kyllä se on tikanheitto, jolla aika saadaan kulumaan. Harmi vaan, ettei Jarppi ole paikalla. Joutuu hänen mahansa sijasta heittämään ladon seinään, H-P naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat