Dramaattinen video: Salamat iskevät laavaa syöksevän Taal-tulivuoren ympärillä Filippiineillä – alueella havaittu myös maanjäristyksiä

0:21

Filippiineillä parhaillaan laavaa syöksevästä Taal-tulivuoresta on kuvattu dramaattinen video.

Reilun 60 kilometrin päässä pääkaupunki Manilasta sijaitseva tulivuori alkoi syöstä laavaa varhain maanantaiaamuna paikallista aikaa.

Tulivuoresta kuvatulla videolla näkyy, kuinka valtavan savupatsaan seassa iskee salama. Alueella on havaittu myös maanjäristyksiä.

"Joka kerta kun suljin silmäni, talo alkoi heilua"

Uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin 10 000 ihmistä on hakenut suojaa evakuointikeskuksista.

– Nukkuminen ei enää onnistunut, koska joka kerta, kun suljin silmäni, talo alkoi heilua. Kukaan meistä ei saanut unta, joten valmistauduimme vain lähtöön, kertoo kotoaan paennut Lia Monteverde AFP:lle.

Manilan kansainvälisen lentokentän liikenne on keskeytetty tuhkan takia. Myös alueen koulut ja virastot on suljettu.

Pelätään purkautuvan räjähdysmäisesti

Tulivuoren pelätään purkautuvan räjähdysmäisesti. Hallituksen seismologien mukaan magmaa eli sulaa kiviainesta liikkuu maan sisällä kohti Taalin kraatteria.

Filippiinien tulivuoriopin ja seismologian instituutin Phivolcsin johtaja Renato Solidum kertoo, että maan pinnalle tullut laava on todiste siitä, että tulivuoren sisukset ovat liikkeessä, mutta selvyyttä ei vielä ole siitä, jatkuuko se.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja