Downin oireyhtymää sairastava nuorukainen teki upeaa historiaa Ironman-kisassa – "Mikään unelma ei ole mahdoton"

Downin syndroomaa sairastava 21-vuotias Chris Nikic teki viikonloppuna upeaa historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen Downin syndroomaa sairastava ihminen, joka on selviytynyt Ironman-kilpailun maaliin.

Ironman-kisassa kilpailijat uivat ensin 3,8 kilometriä, minkä jälkeen vuorossa on 180 kilometrin pyöräilyosuus. Kisa päättyy maratonjuoksuun.

Nikic otti osaa Panama Cityn Ironman-kilpailuun viime viikonloppuna. Nikic selvitti vaativan ja raskaan kilpailun 16 tunnissa, 46 minuutissa ja yhdeksässä sekunnissa eli vain 14 minuuttia ennen aikarajaa.

– Tavoite asetettu ja saavutettu. Tein työn, mutta enkelit auttoivat minua, Nikic kirjoittaa Instagram-julkaisunsa yhteydessä.

Nikic on harjoitellut Ironman-kisaan ahkerasti. 21-vuotias nuorukainen on harjoitusten yhteydessä löytänyt uusia ystäviä, mikä on osaltaan rikastuttanut suuresti Nikicin elämää.

– Harjoituskaverit ovat ottaneet häntä enemmän mukaan tekemisiinsä, kun ovat tajunneet, että hän on siisti kundi. He kutsuvat häntää syömään, lounaille ja juhliin. Tämä koko projekti on antanut hänelle paljon, Nikicin isä Nik Nikic kertoo Panama City News Heraldille.

– Ironman on tarjonnut hänelle alustan ottaa askeleen lähemmäksi tavoitettaan normaaliudesta, johtajuudesta ja mukaan ottamisesta. Hän on esimerkki muille lapsille ja perheille, jotka kohtaavat samanlaisia esteitä. Mikään unelma tai tavoite ei ole mahdoton.

Lähteet: Guinness World Records, Panama City News Herald & Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja