Dopingratsioista paljastus: Poliisi löysi kymmeniä veripusseja – omistajat helposti selvitettävissä

Saksalaisen Süddeutsche Zeitungin mukaan poliisi löysi keskiviikon ratsioissa lukuisia veripusseja kylmäsäilytyksestä. Veren omistajan henkilöllisyys on helposti selvitettävissä.

Itävallan ja Saksan poliisit tekivät yhteistyössä samanaikaisia ratsioita, joissa tutkittiin 16 kohdetta ja pidätettiin yhdeksän henkilöä. Süddeutsche Zeitung valottaa totuutta poliisin virallisten lausumien takaa.

Dieter Csefan Itävallan rikospoliisista kertoi virallisessa tiedotustilaisuudessa, että rikollisjärjestö on toimittanut kiellettyjä aineita huippu-urheilijoille vuosien ajan. Lisäksi Csefan kertoi, että tutkinta tuo todennäköisesti esiin lisää urheilijoita, ja lisäksi eri lajeista.

Poliisi löysi saksalaisesta Efrfurtin kaupungista laittoman dopinglaboratorion. Süddeutsche Zeitungin mukaan poliisi löysi paikalta sentrifugin, eli lääketieteessä käytettävän erottelulaitteen, sekä kylmässä säilöttyjä veripusseja.

Lehden mukaan veripusseja löytyi ”ainakin muutama tusina”, eli pusseja on kymmeniä.

Lehden mukaan pussien omistajat on helppo selvittää, koska kansainvälisellä antidopingtoimikunnalla Wadalla ja kansallisilla antidopingtoimikunnilla on kymmeniä tuhansia veriprofiileja tiedostoissaan.

– Teemme yhteistyötä Wadan ja Itävallan antidopingtoimikunnan kanssa ja koemme, että saamme yhdistettyä veripussit DNA-testeillä niiden omistajiin, Csefan sanoi lehden mukaan.

Mediatietojen mukaan laitonta dopinglaboratoriota pyöritti Mark Schmidt, joka on ollut aiemmin osallisena pyöräilyyn liittyvässä veridopingskandaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat